Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Závody

František Trkal: Obměněnému týmu Favorit Brno věřím

Submitted by on Středa, 20 Leden 2016No Comment
František Trkal: Obměněnému týmu Favorit Brno věřím

Favorit Brno obměnil před letošní sezónou silniční tým U23 ze dvou třetin, přesto trenér František Trkal věří, že dokáže navázat na předchozí úspěšné sezóny.

„Beru v potaz, že se po čtyřech letech tým obměnil ze dvou třetin. Vždycky se měnila tak třetina lidí. Teď se udělal větší zásah kvůli tomu, že hned několik závodníků končilo v kategorii U23,“ vysvětlil František Trkal.

„Přesto zůstali zkušení závodníci Sekanina a Neuman, na nichž by to mělo stát. Věřím, že se k nim přidají Doležel a Fiala, kteří mají také velké zkušenosti. Ke zkušenějším závodníkům patří i Urbášek, ovšem ten už přes měsíc netrénuje kvůli zlomenému kotníku a jaro pro něj tedy bude pozvolnější,“ přiznal trenér.

Tým dále doplnili tři mladíci Dvořák, Kunt a Kotouček. „Měli by se především učit, ale očekávám od nich, že budou platnými členy týmu a v sezóně o sobě dají taky někdy vědět,“ uvedl František Trkal.

„V minulých letech jsme tu měli lidi jako Turka, Chlupáče, Schlegela, Hampla nebo Kukrleho, což byla vždy určitá jistota, ale došlo k přirozené obměně kádru a myslím, že jsme sehnali adekvátní náhradu. Věřím, že zůstaneme na pozicích, kde jsme v předchozích sezónách byli, i když třeba bude chvilku trvat, než si ten tým sedne. Jaro může být trošku složitější, ale do celé sezóny hledíme s optimismem. I kvůli výsledkům testů, které ukázaly, že je vše dobře nastartované,“ přiznal trenér Favoritu.

Je mu jasné, že Favorit nastavil v předchozích letech laťku vysoko. „Ale jsem typ člověka, který si dává pořád vysoké cíle. Doufám, že na ty úspěchy z minulých sezón navážeme,“ dodal.

K cílům v roce 2016 uvedl: „V Českém poháru chceme skončit do třetího místa mezi týmy a věřím, že budeme bojovat o čelní příčky v kategorii U23 mezi jednotlivci. Určitě máme závodníky, kteří mohou pomýšlet na medaili v časovce i závodě s hromadným startem také na mistrovství republiky, protože Sekanina i Doležel jsou výborní časovkáři.“

Závodníky Favoritu čeká nyní soustředění na horách, sezónu odstartují buď 21. března v rakouském Leondingu nebo až o týden později doma v Hlohovci.

Co se týče vybavení, tým zůstává u kol značky Haibike, letos však přechází na elektrické řazení. „Zapletená kola a galusky nám dodává firma Tufo, přilby Catlike firma CykloŠvec a jezdit budeme v autech Renault od společnosti Opportunity. Změnu jsme udělali v dodavateli oblečení pro závody i volný čas. Nově jsme se dohodli na spolupráci s firmou Sýkora sportswear,“ prozradil František Trkal.

TZ Favorit Brno

Comments are closed.