Home » Aktuální téma, Cyklokros, Foto, Týmy & závodníci, Závody

TOI TOI Cup pokračoval v Holých Vrších a Uničově

Submitted by on Čtvrtek, 19 Listopad 2015No Comment
TOI TOI Cup pokračoval v Holých Vrších a Uničově

Holé Vrchy – nejtěžší cyklokrosová trať v ČR, tradice, velké převýšení, technické zatáčky, rychlý dlouhý sjezd a Kubínovy schody. Stručná charakteristika trati, na které se v sobotu 14. listopadu odehrálo další klání v rámci domácí  pohárové série TOI TOI Cup.

Remerx-Merida Team Kolín se představil oproti minulým závodům v lehce okleštěné sestavě. Někteří závodníci bojují se zdravotními potížemi, někteří si dopřávají zasloužené volno po náročném programu. Výrazným úspěchem opět potvrdili naši kadeti svoji výkonnost. Jakub Schierl si připsal již 7. vítězství. Závod mu značně ztížil výborným výkonem táborský Jakub Ťoupalík, avšak Schierl v pravý čas zaútočil, vybudoval si dostatečný náskok a projel cílem opět s rukama nad hlavou. Velmi dobře si vedl i Alvin Tomášek, který 6. místem potvrdil, že mu náročná trať na Holých Vrších sedí.

Z kvalitní tréninkové práce vytěžil svůj nejlepší letošní výsledek junior Šimon Vaníček. Velmi dobře si rozvrhl síly a postupně se probojoval až na konečné 5. místo. Oranžová barva našich dresů se objevila v první desítce konečného pořadí juniorů ještě jednou zásluhou Ondry Hátleho, který rovněž vylepšil svoje letošní maximum na 10. místo.

V ženské kategorii si svoji cyklokrosovou premiéru odbyla šestnáctiletá Lucie Krupová a 9. místem ukázala, že ani tato disciplína jí nemusí být cizí. Podstatně více zkušeností má Elena Vaníčková, která dojela po solidním výkonu na 7. místě.

Je známou věcí, že Holé Vrchy má ve velké oblibě závodník kategorie muži Elite Vojtěch Nipl. To také potvrzoval v průběhu závodu, kdy byl nejbližším konkurentem opět výborně jedoucího Tomáše Paprstky. Paprstka je však v letošní sezóně natolik silný, že ani velmi dobrý Niplův výkon nestačil na to, aby našeho závodníka odstavil z nejvyšší příčky stupňů vítězů. Pro Paprstku 3. letošní výhra v TOI TOI Cupu. Velmi dobře byl závod zvládnutý také v podání Štěpána Schuberta a Filipa Eberla, kteří se srovnali za sebe na 10. a 11. místě.

17. listopadu ožil cyklokrosem lesopark na okraji Uničova. Toto tradiční závodiště hostilo další závod kategorie C1, což vždy znamená zvýšenou mezinárodní konkurenci v elitních kategoriích. Přeháňky a klasické podzimní počasí zvedly náročnost závodu o stupěn nahoru.

Z pod nánosu bláta opět výrazně prosvitly barvy kolínských kadetů. Jakub Schierl i přes pro něj nepříznivý vývoj závodu zvládl svůj souboj s tratí a soupeři a zvítězil i tentokrát. Také Alvin Tomášek si drží stabilní a kvalitní výkonnost – 8. místo.

V závodě juniorů se Šimon Vaníček dostal do potíží s dýcháním v průběhu posledního okruhu a vypadl tak ze solidního 7. místa na konec první desítky, ve které figurovali také 3 zahraniční závodníci. Ondřej Hátle byl odstaven z boje defektem v počátku závodu. Poté závod již „jen dokončil“.

Naše závodnice v kategorii žen (Vaníčková, Kuntová, Krupová) se výrazněji neprosadily. Vaníčková 10., Kuntová 11., Krupová 18.

Závod mužů Elite vnesl velkou dávku vzruchu do mechanického depa, kde závodníci pilně využívali možností na výměnu zabahněných kol za čisté stroje. Tomáš Paprstka (muži Elite) nebyl tentokrát tím, kdo udává tempo závodu. Přesto však soustředěným a bojovným výkonem pronikl na 5. místo konečného pořadí. Filip Eberl a Štěpán Schubert lehce ustoupili ze svých pozic – 15. a 16. příčka v cíli. Nic to však nemění na faktu, že Remerx-Merida Team Kolín nadále suverénně vládne pořadí družstev. Stejná situace panuje u kadetů, junioři jsou prozatím 3., ženy 2. s možností posunu na první příčku! Tomáš Paprstka, Štěpán Schubert a Šimon Vaníček vyrážejí reprezentovat na světový pohár do Koksijde. Náročný závod v písečných dunách je čeká v neděli 22. listopadu.

Comments are closed.