Home » Aktuální téma, Foto, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Cyklisté Favoritu Brno U23 obměnili skoro celou sestavu

Submitted by on Čtvrtek, 19 Listopad 2015No Comment
Cyklisté Favoritu Brno U23 obměnili skoro celou sestavu

Po sezóně 2015 došlo v týmu Favoritu Brno U23 k velké obměně kádru. Přišlo šest nových závodníků, ze stávající sestavy zůstali pouze Adam Sekanina a Dominik Neuman.
Novými tvářemi jsou Radovan Doležel (dříve Tufo Prostějov), Petr Fiala (Sparta), Jan Urbášek (Experiment 23), Lukáš Kunt (Remerx Merida Kolín) a odchovanci Favoritu Matěj Kotouček a Jakub Dvořák.
Tým opustili Petr Hampl (Tufo Prostějov), Michael Kukrle (Whirlpool Author), Dominik Chlupáč (Lawi-Author Team), Pavel Gruber a Vít Schmidt.
„K velké obměně došlo i proto, že Hampl a Chlupáč už končili v kategorii U23 a my chtěli stávající trend mladých závodníků zachovat. Kukrle šel výš, dostal nabídku z Whirlpoolu,“ uvedl trenér silničního týmu Favoritu U23 František Trkal. „Co se týče Grubera a Schmidta, ti skončili z výkonnostních důvodů. Čekali jsme od nich víc,“ dodal.
„Počítám s tím, že Sekanina a Neuman budou stálicemi týmu, ale přínos by měli přinést i noví závodníci. Doležel má dost zkušeností a i když poslední dva roky neměl dobré výsledky, věřím, že z něj něco dokážeme vymáčknout a půjde hodně nahoru. Stejný případ je Fiala,“ prozradil František Trkal. „O Urbáškovi jsem uvažoval již dříve, ale vždy jsem dal nakonec přednost někomu jinému. Teď je konečně u nás a jsem za to rád, protože je to pečlivý a snaživý kluk.“
Zatímco na výše zmíněných závodnících by měl tým v příští sezóně stát, protože už nejsou v kategorii U23 prvním rokem, Kunt, Kotouček a Dvořák budou hlavně sbírat zkušenosti.
„Ale rozhodně to není tak, že bych od nich nic nečekal, protože jsou to všechno závodníci s velkým příslibem. Kunt skončil čtvrtý na mistrovství republiky, čtvrtý na Regionem Orlicka, bodoval ve Světovém poháru,“ řekl trenér.
„Kotouček o sobě dával vědět hlavně na dráze, kde získal titul ve stíhačce a byl druhý v bodovačce, na silnici byl šestý na mistrovství republiky v časovce.

Další z odchovanců Favoritu Dvořák sice neměl až takové výsledky, ale je to kluk s vynikající morálkou, dobrý do party a věřím, že díky našemu systému půjde nahoru,“ dodal František Trkal k novým posilám.
Tým pro sezónu 2016 už má za sebou první sraz, který proběhl o uplynulém víkendu v Hotelu Bravo v České Třebové.

Comments are closed.