Home » Aktuální téma, Cyklokros, Týmy & závodníci

Toi Toi cup v Lounech

Submitted by on Středa, 4 Listopad 2015No Comment
Toi Toi cup v Lounech

Slunečný a velmi rychlý závod v Lounech ukončil první polovinu domácí krosové sezóny. Příští víkend je na domácí frontě klid bez závodů, reprezentanti vyráží na ME do Holandska. Náš tým tam zastoupí Tomáš Paprstka, Michael Zeťák a Štěpán Schubert.

Lounská trať je specifická svými dlouhými rovinami, které za sucha nahrávají kontaktnímu závodění. Téměř ve všech kategoriích byly k vidění menší, či větší skupinky jezdící pospolu. V kategorii kadetek Lenka Janovská posunula své letoční maximum na 10. místo. Kadetům opět dominoval Jakub Schierl, který zvládl závod výborně takticky. Odjel ve dvojici s Kunáškem (KH Tour), vzorně spolupracovali a v závěru si Schierl pohlídal vítězství. Tomáš Dudek (7.) s Alvinem Tomáškem (10.) vytěžili ze „silničářského“ závodu své maximum a stvrdili tak další úspěch naší kadetské skupinky.

Michael Zeťák bohužel zůstal nedaleko za vedoucí čtveřicí (Jelínek, Březina, Honzák, Sirůček) a osamoceně kroužil většinu závodu na 5. pozici. O kvalitě jeho výkonu svědčí fakt, že za ním jedoucí skupinka nebyla schopna jeho náskok zlikvidovat a Zeťák tak projel cílem na 5. místě. Za zmínku stojí také výrazné zlepšení Kryštofa Solaře na 11. místo.

V ženské kategorii se Vendula Kuntová potýkala s potížemi s dýcháním a ze závodu odstoupila. Velmi dobře ji tentokrát zastoupila Elena Vaníčková, která svým nejlepším letošním výkonem vybojovala 7. místo.

V kategorii Elite/U23 se pro nás závod vyvíjel mírně hekticky a v depu nebyla nouze o práci. Nejprve se do pádu po startu přimotal Štěpán Schubert, poté defekt předního kola odsunul z předních pozic Tomáše Paprstku. Ten následně stíhal vedoucí dvojici Šimůnek, Nipl, ale jeho snahu zkomplikovaly problémy s řazením a další výměna kola v depu. I tak si kvalitním výkonem pohlídal 3. místo. Velmi dobrý závod odjel také Filip Eberl, který se zkušeně probojoval na 8. místo.

Zajímavý pohled nabízí průběžné pořadí seriálu TOI TOI Cup. Lídrem kategorie Elite/U23 – Tomáš Paprstka, lídrem kadetů – Jakub Schierl, na 3. místě – Tomáš Dudek. V pořadí družstev Elite/U23 na 1. místě – Remerx-Merida Team Kolín, kategorie Kadeti na 1. místě – Remerx-Merida Team Kolín, Ženy – 2. místo, junioři 3. místo!

Remerx-Merida Team Kolín

Comments are closed.