Home » Aktuální téma, Blogy závodníků, Foto, MTB, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Lukáš Smola přestupuje z Příbrami do Galaxy CykloŠvec

Submitted by on Čtvrtek, 15 Říjen 2015No Comment
Lukáš Smola přestupuje z Příbrami do Galaxy CykloŠvec

Lukáš Smola, který je nejlepším současným píseckým cyklistou na silnici s cyklistikou začínal v roce 2004 ve svých 12 letech, nyní přestupuje z Příbrami do Spartaku Písek Galaxy CykloŠvec a bude závodit na horských kolech i na silnici. Bude testovat nová kola Galaxy a jako i další jezdci GALAXY CYKLOŠVEC TEAMU bude používat vidlice Fox, přilby abrýle Catlike, komponenty Deda elementiMUD, pláště a duše Kenda, řetězy KMC, ráfky Black Jack, maziva a masážní prostředky RSP, computery a doplňky CropsNexelo, trenažéry Roto i sportovní oblečení Progress.

Je medailistou z mistrovství ČR v silniční časovce jednotlivců v kategorii mužů do 23 let. V roce 2011 se postavil na start slavného etapového závodu Tour de l’Avenir ve Francii v dresu reprezentace ČR. Zájem o Lukáše měla pro příští sezonu Sparta i Slavia Praha, ale on se vrací domů do Písku a bude závodit v píseckých barvách. Patří mezi nejlepší cyklisty v jižních Čechách a věříme, že ještě ukáže své kvality.

Letos v Žilině závodil s letošním mistrem světa na silnici Petrem Saganem na mistrovství ČR a SR v silničním závodě jednotlivců i v časovce. V časovce jednotlivců obasadil výborné 11. místo, když zde na prvních místech dojeli světové hvězdy, které známe z Tour de France nebo mistrovství světa – Jan Bárta, Petr Vakoč, Leopold Konig a další. Už zde za ním jel doprovodný vůz Spartaku Písek Galaxy CykloŠvec. Letos absolvoval etapové závody Lidice, kde dojel 5. v 1.etapě i Vysočinu aj. Vyhrál i závod do vrchu Kleť a cenné body získal i v Giant lize, kde skončil celkově šestý.

V 7. závodě letošní Galaxy série – Tour de Brdy ve Strašicích obsadil 9. místo a 2. místo mezi bikery. Závodil úspěšně v mnoha našich i zahraničních závodech. V jednom z posledních závodů sezony ve Francii v září dojel v časovce dvojic na 14. místě s Martinem Hebíkem.

Po letech se objevil i minulý víkend v cyklokrosovém závodě v Mladé Vožici a poprvé jel v dresu Galaxy CykloŠvec a skončil na 5. místě.
Jezdil od mládí silnici,cyklokros a postupem času také dráhovou cyklistiku. První závod v životě jel v Protivíně na horském kole,kde skončil čtvrtý.

Nejlepší výsledky Lukáše Smoly:

Několikanásobný medailista v mládežnických kategorií z MČR na silnici, dráze a cyklokrosu

2010 Author Král Šumavy 150 km 1. místo

2011 Mistrovství ČR – Časovka jednotlivců U23. 2. místo

2011 Tour de l’Avenir – etaový závod ve Francii za reprezentaci ČR – 71. místo

2013 Duo Normand Francie 3. místo

2014 Mistrovství ČR – Hromadný závod U23. 10. místo

2014 Český pohár Blatná 8. místo

2014 Giant Liga 4. místo celkově

2015 Mistrovství ČR – časovka jednotlivcu Elite 11. místo

2015 1. etapa Lidice 5. místo

2015 Giant Liga 6. místo celkově

Týmy:

2004 – 2005 Cyklo Velešín, Cyklo Blovský

2006 – 2010 CK Windoors Příbram

2011 TJ Favorit Brno

2012 Focus Cycling Znojmo

2013 – 2015 CK Příbram Fany Gastro

2015 – 2016 Spartak Písek Galaxy CykloŠvec

  • Lukáš Smola
  • Lukáš Smola
  • Lukáš Smola
  • Lukáš Smola
  • Lukáš Smola
  • Lukáš Smola

Comments are closed.