Home » Aktuální téma, Cyklokros, Foto, Týmy & závodníci, Závody

Tomáš Paprstka na vítězné vlně

Submitted by on Středa, 14 Říjen 2015No Comment
Tomáš Paprstka na vítězné vlně

Dějištěm dalšího cyklokrosového klání byly středočeské Milovice a i v tomto dílu TOI TOI Cupu byl náš tým vidět! Tomáš Paprstka navázal na svůj výborný výkon z Hlinska a velmi obdobným způsobem pojal také Milovický závod. Vysokým tempem hned od startu setřásl své soupeře během prvního okruhu a osamostatnil se na čele závodu. Bez jediné výraznější krize průběžně navyšoval svůj náskok a nenechal nikoho na pochybách, kdo je v současné době lídrem TOI TOI Cupu. V cíli jeho náskok činil 57 sekund na druhého Lubomíra Petruše. Filip Eberl po slabším startu předvedl vyrovnaný a soustředěný výkon bez chyb a technických problémů. 9. místem potvrdil svoji kvalitu a pojistil úspěch týmu v elitní kategorii. Technických problémů se naopak nevyvaroval Štěpán Schubert, který opět z výborně rozjetého závodu vypadl na 15. příčku konečného hodnocení. Vendula Kuntová v závodě žen, kde tentokrát chyběla Pavla Havlíková, zajela standardní výsledek – 6. místo.

Skvěle se znovu prezentovali naši kadeti. Jakub Schierl tentokrát přepustil nejvyšší stupínek Vladimíru Mikšaníkovi a dojel 2. Záda mu z 5. pozice kryl prvoročák Tomáš Dudek, kterého k medailovému umístění nepustil špatný start. Na svém „předplaceném“ 7. místě projel cílem Alvin Tomášek. Na medaile zatím letos nedosáhli junioři. Technické problémy a nezaviněné pády jim tento velmi težký úkol zkomplikovaly i tentokrát. Michael Zeťák dojel 9., Ondřej Hátle 15. a Kryštof Solař 16. Nicméně je potřeba ocenit výkony a sílu konkurence v této kategorii.

Na druhý den, v neděli, vyrazil Tomáš Paprstka zamíchat pořadím na závody Slovenského poháru do Podbrezové. Aby na Slovensku věděli, že v ČR nevítězí díky slabší konkurenci, porazil všechny soupeře také v Podbrezové. Ne sice tak výrazným rozdílem, ale 16 sekund v cíli na druhého Glajzu je dostatečným důkazem Paprstkovy momentální formy.

Ostatní závodníci se představili na prvním závodě z „malých“ TOI TOI Cupů v Jičíně. Velmi zajímavá a nelehká jičínská trať, skvělá divácká kulisa a velmi silná konkurence v kategorii mužů. Štěpán Schubert opět ukázal, jak výrazně se výkonostně posunul od minulé sezóny. Bohužel si opět „neodpustil“ jeden pád a defekt, ale i tak se dostal na parádní 3. místo za vítězného Nipla a druhého Skálu! Svým závodním projevem byl schopen konkurovat našim špičkovým cyklokrosařům a jeho výchozí pozice před světovým pohárem ve Valkenburgu není vůbec špatná. Na Filipu Eberlovi byla patrná únava z milovického závodu a dokončil 6. Naopak 7. místo pro prvoročáka Lukáše Kunta je výborným výsledkem a Lukáš ukázal, jak mu sedí domácí trať a prospívá podpora jičínského fanclubu. Domácí prostředí se pozitivně „podepsalo“ i na jeho sestře Vendule, která skončila těsně pod medailí na 4. místě a posunula tak svoje nejlepší letošní umístění!

Jakub Schierl tentokrát neponechal nic náhodě a dravě vyrazil po startu do lesní pasáže kolem rozhledny Čeřovka. Vybudoval si na své kadetské konkurenty dostatečný náskok, který držel po celou dobu trvání závodu a připsal si letošní 3. vítězství. Posun ze svých „tradičních“ pozic zaznamenali Tomáš Dudek i Alvin Tomášek. Dudek byl celý závod ve hře o medaile a i když nakonec podlehl vítězi z Milovic Mikšaníkovi, podal výborný výkon a bral nejlepší letošní výsledek – 4. místo. Tomášek velmi dobrým výkonem také o jednu příčku vylepšil svoje maximum a skončil 6. Na stejné pozici projel cílem junior Michael Zeťák, kterého opět přibrzdil defekt. 12. místo Šimona Vaníčka, který se vrací do tréninku a závodního kolotoče po nemoci, je slibným rozjezdem.

Shrnuto: další cyklokrosový víkend plný výborných výsledků našeho týmu za námi. Suverénní vedení v hodnocení týmů v kategoriích muži Elite/U23 a kadeti. 2. místo v ženské kategorii a 3. místo v juniorech. Jasnými lídry svých kategorií Paprstka a Schierl, Kuntová 3. Výborně!

Comments are closed.