Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Chlupáč nejlepším závodníkem Favoritu na East Bohemia Tour

Submitted by on Úterý, 15 Září 2015No Comment
Chlupáč nejlepším závodníkem Favoritu na East Bohemia Tour

Dominik Chlupáč byl nejlepším z cyklistů Favoritu Brno na etapovém závodě East Bohemia Tour, když v nabité konkurenci skončil 16. Vyhrál Slovinec Jan Tratnik.

Favorit do závodu nastoupil v šesti lidech bez Dominika Neumana, který den před startem onemocněl. „Závod začínal prologem, kde byl z našich nejlepší třináctý Chlupáč. V Hradci je doma, měl velkou motivaci,“ řekl trenér František Trkal.

První etapa skončila spurtem, který vyhrál Kaňkovský, borci Favoritu přijeli v hlavním poli. „Ve druhé těžké etapě v okolí Hořic odjelo 12 lidí, od nás byl mezi nimi Chlupáč. Ta skupina vydržela až do cíle, ve finále se rozdrobila a Dominik skončil sedmnáctý. V závěru mu došly síly, ale byl jsem spokojen, že jsme v úniku měli člověka,“ přiznal trenér.

Závěrečná etapa vedla přes Orlické hory a Krkonoše. „Dalo se očekávat, že zase odjede nějaká skupina a apeloval jsem na kluky, že tam někoho musíme mít. To se taky stalo, na 30. kilometru atakovalo devět lidí včetně našeho Petra Hampla. Silná skupina vzorně spolupracovala, vytvořila si náskok přes šest minut a vydržela až do cíle. Hampl obsadil deváté místo, což bylo slušné,“ popsal František Trkal.

Konečné pořadí:1. Tratnik (Slovin.) 12:13:50, 2. Cieslik (Pol./Whirlpool Author) +5, 3. Schlegel (AWT-GreenWay) +5, … 16. Chlupáč, 21. Hampl, 65. Kukrle, Sekanina, Gruber a Schmidt nedokončili.

Comments are closed.