Home » Aktuální téma, MTB, Pozvánky k závodění, Závody

Pozvánka na 9. ročník O POHÁR VESNICE STŘEŇ – GP CETTEC & EFFETEC

Submitted by on Pondělí, 7 Září 2015No Comment
Pozvánka na 9. ročník O POHÁR VESNICE STŘEŇ – GP CETTEC & EFFETEC

V obnoveném závodě ve Střeni se rozloučí se svojí profesionální cyklistickou kariérou česká špičková závodnice Pavlína Šulcová, která byla českou reprezentantkou jak v MTB, tak na silnici i v cyklokrosu a ve všech těchto disciplínách sbírala medaile z mistrovských závodů v ČR.

Závod ve Střeni

Tento závod navazuje na letitou tradici cyklistických závodů v obci Střeň. Závody v obci Střeň se jezdí sice přerušovaně, ale již od roku 1991. Prvotní myšlenku k uspořádání závodu přinesl Michal Frantík, v té době sám končící s aktivní závodní cyklistikou. Závod se konal jako časovka jednotlivců, která zavedla závodníky do krásných lesů Litovelského Pomoraví v okolí obce Střeň. Již v té době závod vzbudil hodně pozornosti mnohých silných cyklistických týmů svou atmosférou, zajímavými cenami a svým profilem.

Závod tak dostal život v podobě kvalitní účasti závodníků z celé republiky až do roku 1993.

Z důvodu pracovního působení Michala Frantíka za hranicemi České republiky se závod dlouhých 11 let nekonal.

V roce 2005 se však za pomocí obce Střeň, a mnohých dobrovolníků z této vesnice podařilo navázat na tradici, yávodů ve Střeni. V tomto roce se závod konal již jako exhibiční cyklokros s cílem přilákat co nejzajímavější osobnosti z oboru cyklistiky.

Důraz na kvalitní a atraktivní startovní pole, které v té době jen těžko hledalo konkurenci v jiných závodech konaných v ČR, byl kladen i v následujících letech.

Závod se tak de facto stává v roce 2008 – 2009 jedním z nejlépe obsazovaných cyklistických podniků v té době na celém území ČR. Kde na startu jste mohli spatřit závodníky jako například Roman Kreuziger, Alois Kaňkovský, Jaroslav Kulhavý, Jan Hruška, Tomáš Konečný, František Raboň, Ján Svorada a další. Z pohledu ženské cyklistiky byla nejvýznamnější osobností na startu bezesporu Tereza Huříková.

Místo konání

Tento závod se koná v okolí vesnice Střeň ležící v Litovelském Pomoraví na Olomoucku. Závod je situován do centra této malebné vesnice. Trať potom vede po místních komunikacích, lesních a polních cestách v blízkém okolí.

Zásadní pro toto místo konání je všeobecná popularita daná pozicí obce Střeň na jedné z nejfrekventovanějších a nejkrásnějších cyklostezek v olomouckém kraji mezi Olomoucí a Litovlí.

Pro letošní rok

Pro letošní rok bychom opět rádi navázali na sice přerušenou, ale přece jen tradici která tu existuje. Na start bychom opět rádi pozvali ty nejmenší, děti všech věkových kategorií. Nechtěli bychom zapomenout ani na kategorii mužů, kde bude vypsána jedna kategorie, a to open, a hlavním lákadlem letošní cyklistické exhibice by měla být kategorie žen a juniorek. Tato kategorie bude otevřená jak pro registrované závodnice, tak i pro amatérky nebo kategorii masters, které si mohou vyzkoušet postavit na stejnou startovní čáru s těmi nejlepšími. Zároveň se tímto závodem, jak bylo tradicí při závodech ve Střeni, rozloučí se svojí profesionální cyklistickou kariérou česká špičková závodnice Pavlína Šulcová, která byla českou reprezentantkou jak v MTB, tak na silnici i v cyklokrosu a ve všech těchto disciplínách sbírala medaile z mistrovských závodů v ČR. Věřím, že Pavlína bude mít i na tento poslední závod pěknou vzpomínku a že se její dřívější soupeřky, ale i kolegyně z různých reprezentací, s Pavlínou přijedou rozloučit.

Tato exhibice je tentokrát závodem po místních asfaltových komunikacích a nebude se jednat o cyklokrosový závod, jako tomu bylo v minulosti. Nová podoba závodu by měla být zkouškou do budoucna a podaří-li se bezchybně zorganizovat, chtěli bychom v této malé, ale zároveň malebné vesničce v Litovelském Pomoraví přivítat Český Pohár žen. Nahlas uvažujeme i o mezinárodním jednorázovém závodě kategorie UCI (závod pod záštitou mezinárodní cyklistické federace).

Základní informace:

9. ročník O POHÁR VESNICE STŘEŇ

GP CETTEC A EFFETEC

Datum konání: 4. října 2015

Místo konání: obec Střeň

Historie: 9 . ročník

Pořadatel: Cyklistika Střeň o.s.

Cyklo team KOLARNA – www.kolarna.eu

Spolupořadatelé:

SDH Střeň – www.sdhstren.banda.cz

Czech Mix Team o.s., www.stren-cyklokros.cz

Pod záštitou obce Střeň – www.stren.cz

Ředitel závodu: Michal Frantík

tel.: +420 773 01 05 77

e-mail: michalfrantik@seznam.cz

Zástupce ředitele závodu: Petr Březina

tel.:+420 776 090 080

e-mail: cyklokolarna@centrum.cz

Přihlášky: na email adresu ředitele závodu

Prezentace: v místě startu – před obecním úřadem ve Střeni. Uzávěrka výdeje čísel 1 hodinu před startem příslušné kategorie

Podmínka účasti: přilba a kolo

Předpis:

Závodí se podle pravidel fair play a ustanovení tohoto rozpisu.

Každý závodník startuje na vlastní nebezpečí, pořadatel neručí za škody závodníkům vzniklé ani jimi způsobené.

Zavodnik musi dodrzovat pravidla silnicniho provozu.

Pořadatel si vyhrazuje právo případných nutných technických změn oproti rozpisu závodu z důvodu nepředvídatelných okolností

Trať závodu: Střeň – na místních komunikacích

Občerstvení: v prostoru cíle

Program závodu:

10.00 hodin – děti (startuje se od nejmladších kategorií po nejstarší)

13.00 hodin – kat. open

14.00 hodin – kat. ženy a juniorky

Vyhodnocení a ceny:

Kategorie dětí (podle počtu startujících, ceny budou rozděleny podle ročníků narození).

Kategorie open: první tři

Kategorie zeny: prvních pět v celkovém pořadí

první junirka

první amatérská závodnice

Každý střeňský závodník v hlavni kategorii, který dokončí závod, obdrží cenu.

Vyhlášení a předání cen vítězům proběhne po skončení závodu poslední kategorie.

Zabezpečení: občerstvení v kulturním domě Střeň

Web závodu:

www.stren-cyklokros.cz

www.kolarna.eu

Vítězové závodu O pohár vesnice Střeň kategorie ženy:

2009 Katarína Uhláriková (Slovakia – Merida)

2008 Jiřina Ščučková (Silný tým Uničov)

2007 Michaela Ištvánová (Jiří Team Ostrava)

2006 Tereza Huříková (Česká Spořitelna MTB)

2005 Jiřina Ščučková (Rostex Quantum Vyškov)

1993 Jiřina Frantíková (TJ Unex Uničov)

1992 Jiřina Frantíková (TJ Unex Uničov)

1991 Jiřina Frantíková (TJ Unex Uničov)

http://www.stren-cyklokros.cz/vysledky-2006.html

Kdo je Pavlína Šulcová:

Úspěšně kombinuje silniční a horskou cyklistiku, je mistryně republiky z roku 2012 v silničním závodě, ve kterém dokázala prolomit vítězné tažení Martiny Sáblíkové. Je také čtyřnásobnou vítězkou mistrovství ČR v maratonu horských kol z let 2009 -2012. V letošní sezóně závodí za tým GHOST Mitas, v závodech ji můžete vidět na hardtailu GHOST HTX. Na silniční závody má k dispozici Ghost LC, osazený Shimano Ultegra. Účastní se závodů českého poháru v silniční cyklistice, cross-country i maratonských závodů.

Michal Frantík

Comments are closed.