Home » Aktuální téma, MTB, Týmy & závodníci

Remerx Cycling Team Kolín se představuje

Submitted by on Pondělí, 7 Březen 2011No Comment
Remerx Cycling Team Kolín se představuje

Elitní závodníci Remerx cycling teamu se připravují na sezonu na soustředění na Kanárských ostrovech.  Skupina ve složení Filip Eberl, Tomáš Pešek a Marek Rauchfuss najíždí kilometry na Grand Canarii.

Remerx cycling team vznikl v roce 2000. Původně se jednalo o čistě mládežnický team s ambicemi především v kadetské a posléze i juniorské kategorii MTB a cyklokros. Prvním reprezentantem, který byl odchovancem naší stáje, byl Milan Vočadlo, který se stal v roce 2001 mistrem ČR v MTB XC a na cyklokrosovém MS v Táboře 2001 obsadil šestou příčku.

paprstkaPo něm začali přicházet další a za relativně krátkou teamovou historii prošlo naší skupinou více jak 15 reprezentantů ČR v cyklistických disciplínách MTB, cyklokros a silnice. Jaroslav Kulhavý získal pro naše barvy v roce 2003 titul mistra světa v kategorii juniorů a v roce 2010 ho napodobil Tomáš Paprstka, který si duhový trikot oblékl v Táboře na MS v cyklokrosu.

Někteří naši závodníci po ukončení juniorského věku odcházeli do jiných klubů, ale v současné době je již situace jiná a máme své vlastní odchovance i v elitních kategoriích mužů i žen. Filip Eberl se v roce 2004 umístil na MS v Les Gets na 9.místě v kategorii U23 a dosáhl tak tehdy historicky nejlepšího umístění českého závodníka v této kategorii. V roce 2006 se mu podařilo pro náš team získat premiérovou medaili na MČR XC v elitní mužské kategorii, když dokončil na třetím místě. Filip Eberl se postaral i o další mezník v historii našeho klubu, když se v sezoně 2008 stal vítězem nejvyšší národní soutěže XCO – Českého poháru. V současné době máme velice silnou kategorii jezdců do 23 let. Tomáš Pešek se stal v roce 2010 mistrem ČR MTB XCO v této kategorii a vysokou výkonnost mají i další dva naši zástupci mezi „třiadvacítkáři“ Marek Rauchfuss a Tomáš Paprstka.

Mládež

mladezZáklad naší činnosti tvoří práce s mládeží. Náš team tradičně připravuje mladým závodníkům výborné podmínky pro další sportovní růst. Každoročně přibývají do teamové sbírky mistrovské tituly a medaile takřka ve všech kategoriích od žáků až po juniory. Adepti cyklistiky se u nás připravují ve dvou tréninkových skupinách pod vedením kvalifikovaných trenérů II. třídy Mgr. Petra Karajanise a Michala Čepičky. Jedna tréninková skupina pracuje v Trutnově (trenér Karajanis) a druhá v Kolíně (trenér Čepička).

Pořádané cyklistické akce

Team se věnuje nejenom podpoře svých závodníků, ale pořádáme také cyklistické akce. Chceme tak cyklistiku přiblížit nejširší veřejnosti a fanouškům nabídnout nejen skvělou sportovní podívanou na závodnickou špičku, ale i možnost účastnit se závodů pro příchozí.

akceJiž tradičně pořádáme národní cyklokrosový pohár v Kolíně. V sezoně 2007/2008 jsme pořádali MČR v mládežnických kategoriích a v kategorii žen a v lednu 2009 jsme na námi pořádaném Mistrosvství ČR v cyklokrosu mohli uvítat absolutní českou cyklokrosařskou špičku v čele se Zdeňkem Štybarem. V roce 2011 nám bylo opět přiděleno pořadatelství MČR mládeže a žen. Od roku 2010 organizuje také závod Český pohár v Peci a pro ročník 2011 nám byla přidělena kategorie UCI I.

Realizační team

Slavíček Jan, trenér a manažer

Bývalý špičkový závodník, dlouholetý reprezentant ČR MTB, mistr republiky a vítěz ČP MTB XCO. V současnosti působí jako reprezentační trenér MTB XCO. Absolvent FTVS UK, diplomovaný trenér cyklistiky.

Čepička Michal, trenér mládeže a nejen to…

Sám aktivní závodník v kategorii masters, především však trenér kolínské skupiny mládeže a reditel závodů KSD – cyklistika a ČP cyklokros v Kolíně. A jinak taky fotograf, řidič, mechanik… Trenér cyklistiky II. třídy.

Karajanis Petr, trenér mládeže

Stále aktivní závodník. Trenér trutnovské skupiny mládeže. Trenér cyklistiky II. třídy.

Novák Jakub, mechanik
Paprstka Roman, mechanik
Fišnar Roman, masér
Cozl Jiří, masér

Další info na: www.remerx-team.cz

Team používá v sezoně 2011 přilby a brýle Catlike, maziva a masážní prostředky RSP a vidlice Fox, které dováží do ČR – CYKLOŠVEC s.r.o.

Kalendář závodů
REMERX CYCLING TEAM KOLÍN 2011 – U23, elita + junioři repr.
trenér: Jan Slavíček
Termín Místo Akce
8.1. Hlinsko MČR cyklokros
19.2. – 5.3. Grand Canaria soustředění silnice
27.3. Langenlois (Rak.) C1 MTB XCO
27.3. – 9.4. Igrane (Chorv.) soustředění silnice, MTB
16.4. Okrouhlá ČP MTB XCO
30.4. Houffalize HC MTB XCO
14.5. ČP MTB XCO
29.5. Offenburg SP MTB XCO
4.6. Jel. Gora (Pol.) C1 MTB XCO
11.6. Plzeň ČP MTB XCO
18.6. Pec pod Sn. ČP MTB XCO
25.6. – 2.7. Trutnov soustředění před MČR MTB XCO
15.7. – 16.7. Teplice MČR MTB XCO
4.8. – 7.8. Dohňany ME MTB XCO
14.8. Nové Město n.M. SP MTB XCO
21.8. Val di Sole SP MTB XCO
31.8. – 4.9. Champery MS MTB XCO
11.9. Heubach HC MTB XCO
17.9. Jablonec n.N. ČP MTB XCO
___________________________________________________

Další závodní program bude upřesněn dle kalendáře závodů a zájmů partnerů teamu.

Comments are closed.