Home » Aktuální téma, Foto, MTB, Týmy & závodníci, Závody

Český pohár MTB XCO a XCE v Bedřichově

Submitted by on Pondělí, 22 Červen 2015No Comment
Český pohár MTB XCO a XCE v Bedřichově

Minulý týden v Peci slunečné léto, tento týden na Bedřichově deštivý podzim. Tak rozdílné, co se týče počasí, byly poslední dva díly ČP MTB XCO a XCE, které od sebe dělilo pouhých pět dní!

Celá sobota, kdy byly na programu poháru na Bedřichově sprinty, a také nedělní dopoledne byly ve znamení teplot do 10 st. a především vydatných dešťových přeháněk. Závodní trať se působením těchto vlivů proměnila v chladnou blátivou koupel. To však nezabránilo ve skvělém sprinterském výkonu Kryštofu Solařovi, který po závodě v Peci p. Sn. zvítězil v eliminátoru kategorie kadetů i na Bedřichově! Na stupně vítězů se prosadil i vítěz elitního sprintu z Pece Pavel Skalický. Tentokrát to bylo třetí místo ve finále a zasloužený bronzový stupínek. Zřejmě počasí se podepsalo na účati v kategorii žen, kam se přihlásili pouze dvě závodnice. Se svou jedinou soupeřkou si dokázala poradit s přehledem Vendy Kuntová a připsala si tak další sprinterské pohárové vítězství. Jak Vendy, tak Pavel zatím vedou průběžné pořadí poháru XCE v elitních kategoriích!

Současná marodka byla příčinou nižšího počtu mládežníků, kteří se za Remerx-Merida Team Kolín postavili na start nedělního závodu XCO. V žácích však nechyběl vedoucí závodník seriálu Tomáš Dudek. Na něm byla sice trochu znát únava z náročného programu, který absolvoval v týdnu (hned po poháru v Peci odjel reprezentovat kraj na LODM do Plzně), ale i tak vybojoval bednu a ziskem 60 bodů za třetí místo své vedení v poháru s přehledem udržel. Při neúčasti druhého kadeta z Pece Šimona Vaníčka, jsme v této kategorii spoléhali především na Kryštofa Solaře. Ten předvedl v náročných podmínkách velmi dobrý výkon a v cíli byl klasifikován na sedmém místě. Pochvalu za svůj závod zaslouží i žákyně Lenka Janovská, která dlouho bojovala o top ten, což se jí sice nakonec nepovedlo, ale i 12. místo je velmi dobrým výsledkem a zaroveň jejím letošním pohárovým maximem.

Odpoledne se nad Bedřichovem mračna rozestoupila, vysvitlo i sluníčko a závod elity mužů tak byl jediným, kdy během jeho průběhu nespadla ani kapka. To zřejmě sedlo našim závodníkům, kteří předvedli skvělé výkony. Hned od začátku si počínali velmi aktivně a pohybovali se na úplné špici celého startovního pole. Od toho se v průběhu druhého kola odpoutal Jaroslav Kulhavý, který si až do cíle jel vlastní závod, ale za ním už se o drama starali naši borci. Skvěle odstartoval Pavel Skalický, kterému trať s mnoha běžeckými úseky seděla a i když tempo z úplného začátku závodu neudržel, konečná osmá pozice je jeho vyrovnaným nejlepším letošním pohárovým výsledkem! Ještě lépe si vedli Tomáš Paprstka a Filip Eberl. Tomáš utvořil dvojici s Honzou Škarnitzlem a celý zavod spolu bojovali o stříbrnou pozici za Jardou Kulhavým a Filip jezdil pár vteřin za nimi ve dvojici s Honzou Nesvadbou na čtvrtém a pátém místě. Ve finiši pak svůj minisouboj vyhrál Filip, který obsadil konečné čtvrté místo. Tomáš, který sice v závěru na Honzu Škanitzla nestačil, se i tak mohl radovat z první letošní pohárové bedny a z třetího místa! Po Peci opět tedy všichni naši eliťáci v první desítce a tentokrát navíc hned dva v první pětce! To samozřejmě znamená vedení v soutěži týmů! Skvělá práce a motivace do další práce směrem k mistrovství ČR, které se pojede již za necelý měsíc v Kutné Hoře…

Kompletní výsledky z Bedřichova…

Fotogalerie…

Comments are closed.