Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Závody

Kukrle vyhrál na Visegrádské čtyřce kategorii U23

Submitted by on Úterý, 19 Květen 2015No Comment
Kukrle vyhrál na Visegrádské čtyřce kategorii U23

Michael Kukrle vyhrál na prvním závodě seriálu Visegrádské čtyřky, který se jel z Hodonína do Kyjova, kategorii do 23 let a celkově obsadil 13. místo. Závod byl zároveň třetím dílem Českého poháru. „Kukrle jel do posledního kopce v první skupině a nakonec ztratil 35 vteřin na vítěze. Předvedl velmi dobrý výkon a jsem s ním spokojen. Dobře jeli i Sekanina a Hampl, i když bych je radši viděl ve skupině s Kukrlem. Kluci opět bojovali, v každé větší skupině jsme měli vždy zastoupení. A tři naši závodníci skončili v top 30,“ řekl trenér Favoritu František Trkal. Hned v neděli jeho svěřenci startovali na dalším díle V4 v polském městě Jelenia Góra. „Byl to závod vyloženě pro vrchaře v opravdu těžkém terénu. Nejlepším z našich závodníků byl pětadvacátý Hampl, který odvedl svůj standard. Kukrleho trochu bolelo v krku a zvažoval jsem, jestli vůbec do závodu nastoupí. Nakonec jsme se rozhodli, že to zkusí, ale při závodě se necítil dobře, tak jsem ho po 50 kilometrech stáhl. V současné době je to náš nejlepší závodník a nemělo cenu riskovat, že by pak onemocněl,“ uvedl František Trkal.

Závodníci Favoritu za sebou mají náročný týden, protože od úterka do čtvrtka startovali ještě na dráhovém závodě 500+1 kolo.

Výsledky – GP České republiky v Kyjově: 1. Bernas (Pol.) 4:17:09, 2. Polnický (Whirlpool Author), 3. Polivoda (Ukr.), … 13. Kukrle, 26. Hampl, 28. Sekanina, 60. Neuman, 61. Chlupáč, Gruber (všichni Favorit Brno) nedokončil.

GP Polska: 1. Warchol (Pol.) 3:35:57, 2. Plucinski (oba Pol.), 3. Koudela (SKC Tufo Prostějov), 25. Hampl, 43. Sekanina, Kukrle, Neuman, Chlupáč a Gruber nedokončili.

Comments are closed.