Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Kukrle nejlepším vrchařem Carpathian Couriers Race!

Submitted by on Úterý, 5 Květen 2015No Comment
Kukrle nejlepším vrchařem Carpathian Couriers Race!

Skvělý výkon předvedl Michael Kukrle na závodě pro pětičlenné týmy U23 Carpathian Couriers Race na území Polska, Slovenska a Maďarska. Stal se nejlepším vrchařem, v poslední etapě skončil čtvrtý a celkově šestnáctý!

„Dres nejlepšího vrchaře získal ve druhé etapě a dokázal ho udržet až do cíle. Šel tomu naproti. Skákal do všech úniků, byl aktivní, neustále odjížděl a sbíral body na prémiích. V těžkých kopcích jezdil s těmi nejlepšími a předvedl velmi dobrý výkon,“ pochválil Kukrleho trenér František Trkal.

Kromě Kukrleho startovali ještě Hampl, Chlupáč, Neuman a Sekanina. Nejlepším byl v celkovém pořadí právě Kukrle na 16. místě. „V poslední etapě přijel ve skupině, která měla náskok 7 vteřin na balík a to ho posunulo na konečné 16. místo. V konkurenci, jaká se tam sešla, to je slušný výsledek,“ řekl trenér.

V závodě byly minimální rozestupy, prvních 40 lidí se vešlo do minuty. „Tým jednoznačně pracoval na Kukrleho a celkově podal velmi dobrý výkon. Měli jsme i trochu smůlu, Sekanina s Chlupáčem a Neumanem spadli. Sekanina jel hodně dobře, je vidět, že jde nahoru. Zlepšuje se i mladý Neuman. Hampl sám chtěl trochu víc, trošku mu chybělo, ale bude dobrý zase v jiných závodech. Chlupáč zajel takový svůj standard, oproti začátku sezóny se zlepšuje,“ hodnotil František Trkal.

Z 29 startujících týmu obsadil Favorit Brno velmi dobré 8. místo.

Konečné pořadí: 1. Ariesen (Niz./Jo Piels), 2. Cuadros (Šp./AWT-GreenWay), 3. Van Gestel (Belg.), … 16. Kukrle, 34. Hampl, 51. Sekanina, 56. Chlupáč, 76. Neuman (všichni Favorit Brno).

Comments are closed.