Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Kukrle v Kyjově ovládl kategorii U23

Submitted by on Pondělí, 20 Duben 2015No Comment
Kukrle v Kyjově ovládl kategorii U23

Michael Kukrle z Favoritu Brno vyhrál ve druhém závodě Českého poháru v Kyjově kategorii do 23 let a celkově obsadil velmi dobré šesté místo. Vítězství vybojoval Jiří Polnický (Whirlpool Author). Druhý pohárový závod se jel za chladného počasí na těžké trati a měřil 140 kilometrů. „Klíčový moment přišel ve třetím z devíti okruhů. V cílovém stoupání odjelo 22 lidí, kde jsme měli Hampla, Kukrleho, Sekaninu a Neumana. V současné době jsou to naši nejlepší závodníci, takže tam nebyli náhodou,“ řekl trenér František Trkal. Zmíněná skupina brzy doskočila vedoucí trojici. „V předposledním kole atakovali Kukrle s Hunalem, na vrcholu kopce je dojeli další čtyři závodníci a z nich vzešel vítěz. Závěrečné stoupání bylo na výkonnost, Kukrle tam vyjel šestý, ale byl nejlepším ze závodníků do 23 let. Hampl jel taky výborně, skončil desátý a ve třiadvacítce to znamenalo třetí místo. Velmi dobře zajeli i Sekanina a Neuman, ale spokojen jsem s výkonem celého týmu. Kluci jeli aktivně a musím je pochválit,“ prozradil trenér. V nedělním kritériu v Kyjově skončil Dominik Neuman čtvrtý, z vítězství se radoval Kaňkovský z Whirlpool Author. „Na kritéria nemáme rychlostní typy závodníků, ale přesto jsme opět bojovali a výsledkem je velmi dobré čtvrté místo Neumana. Sedm kol před cílem odjelo pět lidí, kde byl právě Dominik a tří kola před cílem atakoval s Kaňkovským. Vyhrál poslední spurt a to ho katapultovalo na konečné čtvrté místo,“ uvedl František Trkal.                                                                                  

Výsledky – Český pohár Kyjov (140 km): 1. Polnický (Whirlpool Author) 3:48:22, 2. Hirt (CCC Sprandi Polkowice) +2, 3. Boudný (Česká spořitelna – Accolade) +13, … 6. Kukrle +31 (1. v U23), 10. Hampl (3. v U23), 17. Sekanina, 22. Neuman, 45. Chlupáč, Gruber, Schmid (všichni Favorit Brno) nedokončili.

Kritérium Kyjov: 1. Kaňkovský (Whirpool Author), 2. Medek (Puskinak.cz), 3. Boubal (CK Příbram-Fany Gastro), 4. Neuman, 7. Hampl, 18. Sekanina, 22. Gruber, 26. Chlupáč, 27. Schmidt, Kukrle (všichni Favorit Brno) nedokončil.

Comments are closed.