Home » Aktuální téma, Foto, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Start Českého poháru a Jarní cena Fany Gastro

Submitted by on Čtvrtek, 9 Duben 2015No Comment
Start Českého poháru a Jarní cena Fany Gastro

V sobotu se mládež vydala na Český pohár na plzeňskou Lopatárnu kde se bojovalo o první letošní body. Naši byli úspěšní ve všech kategoriích. V mladších žácích obsadil Vondráček 4.místo, ve starších žácích obsadil Bouček 2.místo a v kadetech se Kuba umístil na 6.místě.

Muži mezitím bojovali o body do Českého poháru, který pro tuto sezonu nese název FORCE CUP, na jarní klasice ve Velké Bíteši. Na start 166km dlouhého závodu se postavilo 200 závodníků a startovní pole bylo více než kvalitní i díky zahraniční účasti. Závod se rozhodl až v závěrečných kilometrech ve velmi větrném počasí. Z našich dojeli nejlépe na 22.místě Hebík a na 29.místě Boubal.

V neděli jsme pořádali na domácí půdě Jarní cenu Fany Gastro. Naše mládež byla opět velmi úspěšná když v mladších žácích vyhrál Jan Vondráček, ve straších žácích vyhrál Jakub Bouček a na 2.místě se umístil Mathias Vacek.

V kadetech byl Karel Vacek na 4.místě, Matěj TVrz na 16., a Karel Kuba na 21.místě, v juniorech dojel Denis Charalambidis na 28.místě. Adam Šimek pro zranění nemohl startovat.

Závod kategorie mužů se pro nás vyvvíjel smolně když byl Martin Hebík téměř 100km v ujeté 9 člené skupině, kde se potýkal s technickými problémy až nakonec musel závod dokončit na rezervním kole na 9.místě. Za ním dokončil na 13.místě Róbert Malik a na 23.místě David Blažej. Martin Boubal se připletl do hromadného pádu, ke kterému došlo v momentě, kdy se vinou rozhodčích sjel peloton mužů s pelotonem kadetů a vzhledem ke svému zdravotnímu stavu závod nemohl dokončit.

Velké poděkování za nedělní závod patří všem pořadatelů, hasičům a obcím bez kterých by se závod nemohl uskutečnit.

CK Příbram

Comments are closed.