Home » Aktuální téma, Foto, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Favorit Brno začíná sezónu v Hlohovci v plné síle

Submitted by on Čtvrtek, 26 Březen 2015No Comment
Favorit Brno začíná sezónu v Hlohovci v plné síle

V sobotu 28. března zahájí silniční tým Favoritu Brno sezónu 2015. Na zahajovacím domácím závodě se představí v plné síle: pojedou Petr Hampl, Michael Kukrle, Adam Sekanina, Dominik Chlupáč, Dominik Neuman a nováčci David Zverko, Pavel Gruber a Vít Schmidt.

„Jedná se o náš tradiční vstup do sezóny. Máme za sebou dobrou přípravu, ale vše ukážou až samotné závody,“ říká trenér Favoritu František Trkal. „Náš tým sice hodně omladil, máme tam tři prvoročáky, ale s přístupem kluků k tréninku jsem hodně spokojen,“ dodal.

Od svých svěřenců bude vyžadovat v první řadě týmový výkon. „Soustředění v Chorvatsku ukázalo, že Hampl, Sekanina a Kukrle byli o něco lepší než ostatní, ale i další kluci výborně pracovali. Těch pět, kteří u nás už závodili, by měli být takovým pilířem, k němuž přidáme nováčky,“ přiznal trenér.

Těší ho, že Favorit má po letech konečně klasického sprintera, kterým je nová posila, Slovák Zverko. „Je hodně rychlý a pro tým je jeho příchod pozitivní. Konečně bychom měli mít koncového závodníka po rovině, i když ten přechod z juniorů pro Davida určitě nebude jednoduchý. Dosud byl zvyklý spurtovat po 100 kilometrech, teď to bude o 60 víc,“ prohlásil František Trkal.

Už příští víkend čeká Favorit úvodní závod Českého poháru Velká Bíteš-Brno-Velká Bíteš, v neděli závod v Příbrami, následně dva starty v Polsku a další díl domácího poháru v Kyjově.

Comments are closed.