Home » Aktuální téma, Trénink

Cyklotrénink Františka Trkala – díl čtvrtý: únor 2011

Submitted by on Čtvrtek, 17 Únor 2011No Comment
Cyklotrénink Františka Trkala – díl čtvrtý: únor 2011

Začněte trénovat na kole jako profesionál!   S partnerem Galaxy série 2011 – Cyklotréninkem Františka Trkala to jde!

Díl čtvrtý: únor 2011

První měsíc nového roku máme zdárně za sebou a za příslibu vzrůstajících teplot i prodlužujících se dní nastal únor. A jak trénovat v tomto měsíci?

Stejně jako v prosinci byl poslední týden v lednu tzv. „orazový“ , čili ve znamení odpočinku.

S rychle se blížící sezónou je potřeba opravdu tvrdě trénovat a v pomalu se zlepšujícím počasím absolvovat vytrvalostní tréninky co nejvíce na kole.

Nesmíme také zapomenout na prevenci před propukajícími chřipkami a to posílením imunity vitamíny a vhodnými doplňky stravy i regenerací.

1) Pokračujeme v budování základní vytrvalosti – již především kolo a nejlépe „silniční“ ale při nepřízni počasí i MTB, běžky, pěší túry, atd.
2) Nesmíme zapomenout na výbušnost – krátké výběhy do prudkého kopce, tělocvična, hokej, florbal, atd.
3) Trénink silové vytrvalosti – ten můžeme praktikovat na kole, MTB, ergometru nebo místo kola zařazujeme dlouhé výběhy do kopce. Nesmíme zapomenout ani na posilovnu.

4) Když trénujeme, tak je nutné dát prostor i regeneraci – masáž, plavání, protahovací cvičení, sauna…

O víkendech přichází na řadu trénink vytrvalosti o délce 4-6 hodin (podle věku a trénovanosti) již především na kole, zvláště pak při přijatelném počasí. Nemějme ale výčitky při absolvování vytrvalosti jiným způsobem – MTB, běžky, túry…

V úvahu přicházejí také tréninkové kempy – soustředění v jižních oblastech, kde je kromě příhodnějšího klimatu pro přípravu také potřebný klid a prostor pouze k trénování. Soustředění by mělo být založeno především na budování základní vytrvalosti, tréninky by měly být dlouhé od 4 do 6 hodin dle věku a výkonnosti.
Dále nesmíme opomenout trénink silové vytrvalosti – kopců na sílu tzv. K3. Doporučuji dle výkonnosti a věku cca 3-5 x 15 minut a ke konci tréninku uvolnit nohám úsekem (cca 10 min) zaměřeným na „točení“.

Teď už Vám stačí jen mrknout na webové stránky nebo zavolat.

web: www.frantisek.trkal-cyklotrenink.cz

tel.: +420 605 832 507

e-mail: frantisek.trkal@seznam.cz

Comments are closed.