Home » Aktuální téma, Týmy & závodníci

Kamil Tatarkovič na Tenerife

Submitted by on Čtvrtek, 17 Únor 2011No Comment
Kamil Tatarkovič na Tenerife

Po pěti letech se mi letos konečně podařilo vydat se opět na Kanárské ostrovy, konkrétně na ostrov Tenerife. Již tenkrát mě toto místo nadchlo a letos jsem se jen utvrdil, že to je opravdu skvělá lokalita pro zimní trénink. Společně s Čárysem jsme se vydali do města Puerto de la Cruz, což se stalo po dobu 10ti dnů naší základnou. Sebou jsme si oba vzali freeridový kola plus samozřejmě další nezbytný věci na trénování. Každý den nám přálo počasí na výbornou a tak nám nic nebránilo v tom, abychom pečlivě využili každou minutu v teple.

Na Tenerife se nachází nejvyšší hora Španělska, Pico del Teide (přes 3700 m.n.m.) a sjezd s freeridem tu rozhodně není cizí. Z Puerta každé ráno vyjíždí autobus do 2000m.n.m. (do místa El Portillo) a na sjezdaře tu narazíte skoro pokaždé. Dolů si už potom stačí jen vybrat jednu z několika drah. Je však potřeba vědět, kde a jak je tu možné jezdit. Většina se totiž nachází v národním parku a ne všude se může na kolech! Vyzkoušeli jsme několik drah a každá nás nadchla. Ještě aby 30minut dlouhý sjezd bez zastávek někoho nenadchl.
Na programu byl samozřejmě i místní bikepark, kde jsme toho najezdili taky poměrně dost.

Předposlední den se nám trochu zatáhlo a lehce sprchlo, ale to byla snad jediná vada celého výletu. Poslední den jsme si ještě udělali vyhlídkovou jízdu přes kopec směrem na letiště a po 5ti hodinovém letu jsme se ocitli zase v české zimní realitě.
Velké díky za skvěle strávené dny patří především lokálům Danimu, Zenovi, Moisesovi a dalším, bez kterých by to nebylo tak parádní. A taky samozřejmě Čárysovi, že se vydal se mnou.

Kamil Tatarkovič

Další info na: www.kamiltatarkovic.com

Kamil Tatarkovič – mistr republiky ve fourcrossu 2010 používá komponenty – Kenda, KMC a Fox Racing Shox od CYKLOŠVEC

Comments are closed.