Home » Aktuální téma, Týmy & závodníci

NOVÉ POSILY GALAXY TEAMU HRANICE 2011

Submitted by on Úterý, 15 Únor 2011No Comment
NOVÉ POSILY GALAXY TEAMU HRANICE 2011

Tento team se specializuje na maratony horských kol a může se pochlubit pěknými výsledky z České republiky i zahraničí. Závodní tým v roce 2011 funguje opět s podporou výrobce jízdních kol značky Galaxy. Team letos opět používá i další produkty, které dováží do ČR –  CYKLOŠVEC – vidlice Fox, přilby Catlike, pláště a duše Kenda, řetězy KMC, maziva a masážní prostředky RSP aj. Nejen funkčním termoprádlem, ale také kolekcí civilního oblečení zásobuje team česká společnost Progress sportswear, která má sídlo v Písku. Závodníci používají brýle Oakley a výživu PowerBar, která patří ve světě mezi absolutní špičku ve výrobě sportovní nutriční výživy.

Závodníci na horských kolech obvykle závodí od půlky dubna do začátku října, což činí dohromady přibližně 25-30 závodů. Za nimi jezdí hraničtí cyklisté po celé České republice a v dřívějších letech se již několikrát představili i na závodech v zahraničí. I letos by jedním z vrcholů sezóny hranického oddílu mohla být rakouská Salzkammergut Trophy, Südtirol Dolomiti Superbike v Itálii nebo mistrovství světa v maratónu horských kol, které se pojede v italské Montebelluně a v ČR – Český pohár v maratonu i Galaxy série.

Hranickým závodníkům se každoročně daří v seriálech závodu, jež nejlépe vypovídají o celoroční výkonnosti. Nejúspěšnějším závodníkem je v tomto ohledu Tomáš Gladiš, který v bodování Českého poháru obsadil roku 2008 mezi amatéry těsně čtvrté místo, v celkovém pořadí Českého poháru v půlmaratónu 2010 skončil pátý a v minulosti se dokázal prosadit také v mezinárodních seriálech MarathonMan-Europe (3.) a Inter-Mountain-Series (2.).

Na svém kontě má také druhé místo v Südtirol Dolomiti Superbike, jednom z nejtěžších maratónů světa, a na mistrovství světa 2009 v rakouském Grazu zaznamenal mezi neprofesionálními jezdci sedmé místo. K nejlepším výsledkům tohoto závodníka z uplynulé sezóny patří úspěšná reprezentace týmových barev i České republiky v Chorvatsku, kde na podzim obsadil druhé místo v celkovém pořadí etapového závodu Istria Tour a následně vybojoval stříbro i v maratónu Parenzana nedaleko Poreče.

V uplynulé sezóně posbíral ve své kategorii nejvíce pódiových umístění Dušan Pargač, který se navíc pravidelně účastní závodů outdoorových štafet jako jsou Adrenalin Cup a Outdoor Trophy v Rakousku.

Tým si pro rok 2011 hodně slibuje od Františka Haitla, který se do oddílu po dvou letech znovu vrací a mohl by společně s Tomášem Gladišem vytvořit silnou dvojici. Podobné očekávání na svých bedrech nese také Roman Kašpar, nová akvizice hranického týmu, kterého doprovodí také další posila – Martin Sigmund.

Poprvé ve své historii se mezi členy týmu objevilo i jedno ženské jméno – Veronika Kutňáková už ale také posbírala několik cenných kovů (nejcennější z Beskyd Tour 2. místo) a její angažování v hranickém oddílu by ji mohlo výkonnostně posunout opět o kousek výše. Verča je  také je ve svých jednadvacetiletech benjamínkem klubu. Bydlí v Žilině u Nového Jičína a studuje obor Odborný nutriční terapeut Ostrava. V sezoně 2011 by chtěla makat, aby pokud možno měla lepši a lepši výsledky. Přidat na rychlosti a získat třeba i nové zkušenosti, které ji posunou dopředu. Závodů by chtěla objet pokud možno co nejvíce a pokud jde o to zda v ČR nebo v zahraničí to bude upřesněno dle situace.

Členy závodního týmu v roce 2011 budou:
– GLADIŠ, Tomáš
– GRAMMER, Miroslav
– IVAN, Bronislav
– HAITL, František
– KAŠPAR, Roman
– KUTŇÁKOVÁ, Veronika
– PARGAČ, Dušan
– PAVLÍK, Vít
– SIGMUND, Martin

Další info: www.galaxyteamhranice.cz

Comments are closed.