Home » Aktuální téma, Cyklokros, Foto, Týmy & závodníci, Závody

Mistrovství světa v Táboře bylo SUPER!

Submitted by on Úterý, 3 Únor 2015No Comment
Mistrovství světa v Táboře bylo SUPER!

O uplynulém víkendu s v Táboře uskutečnilo mistrovství světa v cyklokrosu 2015. Pro náš tým byl tento šampionát úspěšný už před jeho samotným začátkem. Do reprezentačního výběru se totiž prosadili hned čtyři naši závodníci a to je věc ojedinělá nejen v dějinách našeho týmu, ale i v národním měřítku, protože žádný jiný tým takové zastoupení v Táboře neměl! Kluci však rozhodně na vavřínech neusnuli a k samotné nominaci přidali i skvělé výkony v mistrovských závodech jednotlivých kategorií.

V sobotu zasáhli do bojů junioři. Tady se na start postavil již zkušený Lukáš Kunt, který si svou premiéru na MS odbyl minulý rok v Hoogerheide a s ním nováček Jarda Vojíř. A právě Jarda zajel výborný závod! Na start šel až jako padesátý šestý a hned po startovním výstřelu se o mnoho míst vpřed nedostal. Ovšem skvělou prací na trati se mu podařilo propracovat se až těsně k hranici třetí desítky, kam měl skvěle nakročeno. Atak na top 30 Jardovli sice i díky několika drobným technickýcm chybám nevyšel, ale konečné 33. místo je nejen nejlepším výsledkem českého juniora na šampionátu, ale i výsledkem, za který Jarda zaslouží výraznou pochvalu! Lukáš se s umrzlou a klouzavou tratí trochu pral, ale i jeho výkon lze hodnotit pozitivně. Konečné 50. místo bylo asi v současné době a na této trati jeho maximem.

V nedělním programu jsme pak měli zastoupení jak v kategorii mužů do 23 let, tak i v té elitní.

V kategorii do 23 let se do výběru reprezentačního trenéra dokázal prosadit Štěpán Schubert. A právě on nám v Táboře připravil asi nejpříjemnější zážitek. Štěpán se výkonnostní cyklistice věnuje teprve dvě sezony, ale svým přístupem k tréninku i k závodění by mohl být vzorem i pro mnohlem ostřílenější závodníky. Jeho výkony jdou závod od závodu nahoru. Před zahájením letošní cyklokrosové sezony asi jen málokdo předpokládal, že by se Štěpán mohl do nároďáku vůbec prosadit. Jemu se to nejen podařilo, ale zároveň podal na mistrovství světa takový výkon, kterým se zařadil po bok stálic reprzentace a upozornil na sebe jako na jednoho z velmi perspektivních závodníků do budoucna. Na start šel jako úplně poslední ze 49 mladých borců. Hned po nájezdu se však dokázal velkým nasezením prodrat až těsně za první davacítku, kde se pohyboval až do poloviny závodu. Pak mu sice začaly síly trochu docházet a s tím přicházely i chybičky v technice, ale konečné 35. místo je skvělým úspěchem, když povážíme, že cílem pro Štěpána bylo dojet bez ztráty okruhu! My pevně věříme, že úspěšné zvládnutí MS bude pro Štěpána motivací do další práce a už teď se těšíme, čím nás v budoucnu ještě překvapí ;-)!

Hlavním bodem programu MS byl samozřejmě závod elity mužů. Tady šel jako dvacátý šestý na start Tomáš Paprstka, který v Táboře před pěti lety vybojoval na zmrzlé trati titul mistra světa v kategorii juniorů. Neodstartoval úplně nejlépe a ve druhém kole z celkových osmi měl ještě k tomu nepříjemný pád z něhož se musel trochu oklepat. Pak už ale šlo vše jen lépe a Tomáš se posouval nezadržitelně vpřed. V závěru předposledního kola, když se propracoval do skupiny na 14. až 18. místě však přišel defekt předního kola, který ho zpomalil a po výměně v depu už tuto skupinku v posledním okruhu nedostihl. V cíli to tedy bylo 18. místo a i když Tomáš na první patnáctku určitě měl, je i toto umístění skvělým výsledkem!

Závěrem tedy určitě musíme všem kluků pogratulovat k výsledkům a poděkovat za skvělé výkony a reprezentaci REMERX-MERIDA TEAMU KOLÍN, popřát zasloužený odpočinek a hodně sil v další práci v sezoně 2015. Děkujeme také všem, kteří se podíleli na chodu celého teamu v této cyklokrosové sezoně a také všem fanouškům, přátelům i partnerům, kteří nám věřili a podporovali nás. DÍKY!

Mistrovství světa bylo SUPER! - 17033
Mistrovství světa bylo SUPER! - 17035
Mistrovství světa bylo SUPER! - 17037
Mistrovství světa bylo SUPER! - 17039
Mistrovství světa bylo SUPER! - 17041

Comments are closed.