Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika

České cyklistky závodily ve Francii

Submitted by on Středa, 15 Září 2010No Comment
České cyklistky závodily ve Francii

Ve Francii v etapovém závodě Tour cycliste Feminin International De L‘ Ardeche se po boku špičkových tahraničních celků a reprezentačních výběrů představil také tým tvořený převážně českými zavodnicemi. Czech-Slovakia Mix Team tvořila pětice závodnic z ČR (Lucie Macíková, Katarina Hranaiová, Andrea Chlumská), Slovenska (Zuzana Vojtášová) a Dánska (Sane Margriet Kloppenburg). Skvělé sedmé místo pak obsadila v Norimberku, kam vyrazila rovnou z Francie, Jana Kyptová. A to opět bojovala s velkou konkurencí světových profesionálek.

Smůlu měla ve druhé z šesti etap Katarina Hranaiová, která v ostré zatáčce spadla, a škaredě se podřela. Etapu dojela ve velkých bolestech s naraženým stehnem, oteklým zápěstím a šrámy v obličeji. Tato nehoda se jí stala v první půl etapě druhé etapy v časovce, ještě se postavila celá zkrvavená a odřená na start i odpoledne, ale na druhý den již do etapy nenastoupila. I Andreu Chlumskou, další českou závodnici, potkal na trati jedné z etap pád, ale závod dokončila.

Lucie Macíková„Byl to hodně těžký závod. Světová konkurence, jezdilo se rychle, na to ještě naše holky nebyly připravené. Hranaiová to zvládala dobře, ale potkala ji smůla. Macíková nebyla po nemoci v top formě, ale byla to pro ně pro všechny velká zkušenost a podle celkového výsledku vůbec nehodnotíme,“ řekl Michal Frantík a Oldřich Dienstbier. Vítězkou se stala Australanka Vicki Whitelaw z týmu Lotto před Britkou Sharon Laws z týmu Cervelo a další Australankou reprezentující tento kontinent a stát Ruth Corset.

Po odjetí franczouského závodu plánovaly Češky startovat v německém Norimberku. Nakonec Czech mix team zatupovala jen Jana Kyptová, která na Rund um die Nürnberger Altstadt s tratí dlouhou 54 km po aktivní jízdě obsadila krásné sedmé místo.

Výsledky závodu „Rund um die Nürnberger Altstadt“
1 WORRACK Trixi Equipe Noris Cycling
2 KUPFERNAGEL > Hanka Stevens Race Team
3 KELLER Luise HTC Columbia Women >

7 KYPTOVÀ Jana Czech Mix Team

Comments are closed.