Home » Aktuální téma, Dráha, Foto, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Martina Růžičková přestupuje do německého týmu KOGA Ladies

Submitted by on Čtvrtek, 15 Leden 2015No Comment
Martina Růžičková přestupuje do německého týmu KOGA Ladies

Původně se hovořilo že má Martina zamířit do lounského týmu , ale nakonec zamíří do německého týmu KOGA Ladies. Martina Růžičková patří mezi ostřílené silničářky, je několikanásobnou mistryní ČR a mezi její největší výsledek určitě patří třetí místo v UCI závodě Grand Prix el Salvador a nebo šesté místo v dalším UCI závodě v Itálii Memorial Davide Fardelli.
V minulosti oblékala dres italského UCI týmu Michela Fanini Rox, nebo také dvouch rakouských týmů. Poslední dva roky závodila za litevský UCI tým, který měl sídlo také v Itálii.

Na ten by ale nejraději zapomněla. „Loňská sezóna byla strašná. Rozpadl se tým, nebyly tam v podstatě žádné závody, přišla zranění. Zkrátka všechno špatně.“ svěřuje se Martina.

K novému působišti nám řekla: „Budu jezdit závody UCI a nebo kvalitně obsazený Německý pohár, doma by to třeba byly jen České poháry. To byl ten hlavní důvod proč jsem se na poslední chvíli rozhodla takto. Takto mám šanci bojovat s těmi nejlepšími.“

Martina v minulých dnech určitě nezahálela. V prosinci jela MČR na draze v omniu, kde skončila druhá. Pak následovalo soustředění v Calpe ve Španělsku a v lednu startovala na dráze 6days Bremen. Tam vyhrála speciální vložený závod a byla třetí v bodovačce i šestá ve vylučovačce. Celkově se umístila na pátém místě.

Dále ji čeká soustředění v Harrachově, opět šestidenní závod na dráze v Berlíně a koncem ledna desetidenní soustředění na Mallorce.

Martina Růžičková
2014Forno d’Asolo – Astute (UCI) Litva
2013Pasta Zara – Cogeas (UCI) Litva
2012S.C. Michela Fanini Rox (UCI) Italie
2011S.C. Michela Fanini Rox (UCI) Italie
2010S.C. Michela Fanini Rox (UCI) Italie
2009Team Uniqa – Elk Rakousko
2008Elk Haus – Nö Rakousko
2007 Dukla Praha / Vyškov

Michal Frantík

Comments are closed.