Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Trénink, Týmy & závodníci

Trénink Favoritu Brno na novou sezónu je v plném proudu

Submitted by on Úterý, 6 Leden 2015No Comment
Trénink Favoritu Brno na novou sezónu je v plném proudu

Už více než měsíc trénují závodníci silničního týmu Favoritu Brno U23 na novou sezónu, v níž budou obhajovat fantastické výsledky z roku 2014. „Minulou sezónu jsme si protáhli do 20. října, protože bylo hezké počasí. Pak měli kluci měsíc volno a od 20. listopadu opět trénujeme. Příprava probíhá v domácích podmínkách. Zaměřujeme se hlavně na všeobecnou vytrvalost, sílu, rychlost i výbušnost. Kluci kombinují horské kolo, běhání, hokej, plavání i posilovnu,“ popsal trenér František Trkal. „Jsem rád, že se nám vyhýbají zdravotní komplikace a všichni mohou trénovat naplno,“ dodal.
Příprava bude v podobném duchu probíhat ještě dva týdny. „Na 19. ledna máme naplánované zátěžové testy v Mohelnici u pana doktora Pozdíška a na základě výsledků nastavíme individuálně přípravu. Poznáme, kdo musí na čem zapracovat,“ prozradil trenér Trkal.
Od 25. ledna do 1. února odjíždí celý tým na hory, čeká ho soustředění na Tetřevích Boudách v Krkonoších. „Po něm odlétá část závodníků na individuální soustředění na Mallorku, druhá skupina se bude chystat doma. A od 1. března je v plánu již tradiční soustředění v Chorvatsku,“ uvedl František Trkal.

Comments are closed.