Home » Aktuální téma, Cyklokros, Foto, Závody

Z Milovic vezeme zlato a bronz!

Submitted by on Čtvrtek, 18 Prosinec 2014No Comment
Z Milovic vezeme zlato a bronz!

V sobotu 13. prosince se na trati v Milovicích uskutečnilo mistrovství ČR mládeže a žen v cyklokrosu. Závodníci REMERX-MERIDA TEAMU KOLÍN zabojovali a výsledkem je jeden mistrovský titul a jedna bronzová medaile! O zisk mistrovského dresu se postaral hned v první kategorii, která se pustila do bojů na trati, tedy v kategorii žáků, Tomáš Dudek. Ten ukázal už o týden dříve v Kolíně, že se po nemoci vrátil k závodům ve velmi dobré formě a tu v Milovicích předvedl v plné parádě.

Svým soupeřům odjel hned ve druhém kole a vybudoval si takový náskok, že ani defekt a následná výměna kola v depu nic nezměnily na tom, že si s přehledem dojel pro titul!

Společně s žáky startovaly i kadetky. V této kategorii si výborně vedla Lenka Janovská, která nejen, že se v letošní sezoně poprvé probojovala do top ten, ale od vytoužené desítky ubrala ještě dvě příčky a dojela v konkurenci jednadvaceti děvčat na skvělém osmém místě!

Smůlu si bohužel v mistrovském závodě kadetů vybral letos výborně závodící Šimon Vaníček. Ten jezdil ve dvojici s pozdějším vítězem této kategorie Janem Gavendou a vypadalo to, že právě tihle dva borci se poperou o titul. Bohužel Šimon měl defekt daleko od depa a to ho odsunulo až do druhé desítky pořadí. Po výměně bojoval statečně dál, ale lépe než na osmé místo to nestačilo… Na sedmém místě dokončil Kryštof Solař a svůj nejlepší výsledek v sezoně zaznamenal Alvin Tomášek, který dojel na třinácté pozici.

V juniorech dlouho jezdila naše dvojice Lukáš Kunt a Jaroslav Vojíř na čtvrtém a pátém místě. V posledním okruhu však z vedoucí tříčlenné skupinky, která jezdila jen pár vteřin před našimi borci, začal odpadat Martin Matějček a to byl impuls pro Jardu Vojíře, který šanci využil a těsně v cílové rovině svého konkurenta překonal a zajistil si tím mistrovský bronz. Lukáš Kunt dokončil pátý.

Ani jedné z našich zástupkyň v kategorii žen závod příliš nevyšel. Na výkonu Elen Vaníčkové se podepsala prodělaná nemoc a dokončila čtrnáctá a Vendy Kuntová také nepředvedla výkon, který se od ní očekával a obsadila šestou příčku.

Muži absolvovali milovický závod jako poslední domácí prověrku před lednovým MČR. Tomáš Paprstka dobře zvládl úvod závodu, kdy se pohyboval na úplném čele, ale pak vedoucí skupinka poodjela a Tomáš už se na špici nevrátil. Cílem projel jako pátý… Štěpán Schubert dokončil na 13. místě…

Na závěr závodu se vyhlašovaly nejen výsledky MČR, ale také celkové výsledky letošního seriálu TOI TOI CUP. V tomto dlouhodobém hodnocení se mezi první tři ve svých kategoriích prosadili sourozenci Kuntovi, když Lukáš obsadil třetí místo mezi juniory a Vendy druhé mezi ženami. V hodnocení teamů si nejlépe vedli naši kadeti, kteří získali v této kategorii nejvíce bodů a soutěž vyhráli.

Remerx team

Comments are closed.