Home » Aktuální téma, Cyklokros, MTB, Závody

Jedinečný úspěch Tomáš Paprstka na Zadově uhájil

Submitted by on Středa, 17 Září 2014No Comment
Jedinečný úspěch Tomáš Paprstka na Zadově uhájil

Vyhrát během jednoho roku český pohár v cyklokrosu i na horském kole se ještě nikomu nepovedlo. Tedy až do letošního roku, kdy ojedinělý kousek dokázal Tomáš Paprstka. A s ním samozřejmě i celý Remerx-Merida Team Kolín. Před posledním závodem na Zadově to měl Tomáš Paprstka dobře rozjeté, nikoli však jisté. Stejně tak Filip Eberl, který mu kryl záda z druhého místa celkového pořadí. Oba si ale s nástrahami trati i se soupeři poradili na výbornou a Remerx-Merida Team tak má letos velmi úspěšnou sezónu. Vedle zmíněného double i první dvě místa celkového pořadí cross country v kategorii Elite a vítězství mezi týmy.

Dále 1. a 3. místo v kategorii U23 a také tady prvenství v družstvech. Navíc druhé místo celkově patří i Vendule Kuntové, mezi mládežníky se dařilo a mezi tři nejlepší se dostal žák Jakub Schierl.

„Všichni prokazovali po celou sezónu stabilní a vysokou výkonnost, což je vyneslo až na medailové pozice,“ konstatuje manažer týmu Jan Slavíček, který je se závěrem sezóny horských kol spokojený. „Závody vyšly solidně, trochu za očekáváním bylo snad jen 15. místo Tomáše Paprstky na mistrovství světa. Určitě chtěl do první desítky. Doufám ale, že na celkově dobré výsledky teď naváže v cyklokrosové sezóně. Je mu dvaadvacet, má před sebou zajímavou budoucnost. Jde jen o to, aby se dokázal prosadit i v mezinárodní konkurenci,“ dodává.

Posledním závodem bikové sezóny bude nedělní akce kategorie C1 v polské Jeleniej Góře, první český pohár v cyklokrosu se jede 27. září (Loštice).

Adam Vaníček

Comments are closed.