Home » Aktuální téma, Foto, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Turek nejlepším Čechem na Tour Bohemia!

Submitted by on Úterý, 16 Září 2014No Comment
Turek nejlepším Čechem na Tour Bohemia!

Daniel Turek obsadil velmi dobré šesté místo v závodě kategorie 1.2. mezinárodního kalendáře Tour Bohemia v Náchodě na 168 kilometrů. Stal se nejlepším Čechem a získal 8 bodů do žebříčku Europe Tour.

„Dan zajel skvělý závod. Je to super výsledek, protože se na startu sešla hodně silná konkurence. A být nejlepším Čechem, to se cení. Znovu jsme jako Favorit Brno byli hodně vidět,“ řekl trenér František Trkal. „Smůlu měl Schlegel, který musel čtyřikrát během závodu měnit kolo a nakonec nedokončil, stejně jako Kukrle. Od něj jsem čekal trochu víc. Ostatní naši závodníci, Hampl, Chlupáč a Sekanina, přijeli v hlavním poli. Většina kluků už toho má v tuto dobu plné brýle, protože sezóna byla dlouhá,“ dodal trenér.

Závod Tour Bohemia se rozhodl hned na 4. kilometru, kdy ve stoupání odjela z pelotonu 15členná skupina. „Měli jsme tam Turka jako lídra a byl jsem spokojen. I ostatní nejlepší týmy tam měly zastoupení, takže skupina dobře spolupracovala a vytvořila si velmi rychle náskok čtyř minut. Peloton to nesjel,“ popisoval František Trkal.

Ze skupiny na čele vyrazil v závěru Rakušan Pöstlberger z týmu Tirol, který si osamocen dojel pro vítězství. „Za ním se udrželo pět lidí včetně Dana, v posledním kopci z této pětice odjeli ještě dva závodníci, kteří vybojovali zbývající dvě místa na stupních,“ popsal trenér. Jeho svěřenci se v pátek představí fanouškům v Brně na „domácím“ dráhovém závodě Přilba Moravy.

Comments are closed.