Home » Aktuální téma, MTB, Závody

Tomáš Slavík zvítězil v Bulharsku a stal 4X Pro Tour světovým šampiónem!

Submitted by on Úterý, 26 Srpen 2014No Comment
Tomáš Slavík zvítězil v Bulharsku a stal 4X Pro Tour světovým šampiónem!

Poslední závod světové série 4X Pro Tour se jel na nové trati v Pamporovo, Bulharsko. Tomáš Slavík si zajel svoji premiéru fourcrossového závodu na celoodpruženém kole GHOST Hood a v Bulharsku na něm dokázal zvítězit jak v kvalifikaci, tak i v celém závodě! Díky tomuto vítězství si Slavík potvrdil také prvenství v celkovém žebříčku a stal se 4X Pro Tour světovým šampiónem!

„ Závod v Bulharsku byl pro mě plný očekávání. Byl jsem ve skvělé formě, ale závodilo se na opravdu těžké trati, kde jsem byl poprvé a asi největší rozdíl pro mě byl fakt, že jsem se rozhodnul závodit na prototypu celoodpruženého kola GHOST Hood. Je to fourcrossový speciál se zdvihem 100/100mm. Z testování jsem měl rychlejší časy, cítil jsem se na něm lépe a proto jsem se rozhodl pro tuto variantu. Bylo to dobré rozhodnutí, na trati se mi jezdilo úžasně a dobrým znamením bylo prvenství v kvalifikaci.

V závodě jsem měl pak docela dobrý starty a vnitřní stopu, což je velká výhoda. Ve finále jsem šel bez problému do vedení, po trati jsem ale nedobrzdil jednu zatáčku a dali jsme si s souboj s Derbierem o první místo, ale vyšel jsem z něj lépe a dokázal tak zvítězit. Z tohoto vítězství jsem měl velkou radost a uvažuji, že na tomto kole objedu příští rok všechny fourcrossové závody. V neposlední řadě mi toto vítězství potvrdilo moje celkové vítězství ve 4X Pro Tour a stal jsem se tak 4X Pro Tour světovým šampiónem. Výborně zakončená fourcrossová sezóna s titulem mistra světa, s titulem vítěze 4X Pro Tour a s první příčkou v UCI rankingu. Co víc si přát! Skvělá tečka za letošní fourcrossovou sezónou! Chtěl bych poděkovat všem sponzorům a lidem, co mě podporují v moji závodní kariéře! Díky moc všem! “

Finálová jízda 4X Pro Tour, Bulgaria: https://www.youtube.com/watch?v=kN14ckjWNFM

Pro více informací ohledně nadchazejících závodů a aktuálního dění sledujte jeho oficiální webové stránky a sociální sítě:

www.tomasslavik.com

Comments are closed.