Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Czech Mix Team startoval v Berlíně

Submitted by on Středa, 20 Srpen 2014No Comment
Czech Mix Team startoval v Berlíně

Mladé české dívky se zúčastnily ve dnech 15.-17.8. prestižního etapového závodu KIDS Tour, konaného v Berlíně. Tým se postavil na start ve složení Ema Cetkovská (SKC Tufo Prostějov), Markéta Hájková (Duha Lanškroun), Nela Haláková (ACS Drak Vrbno p. Pradědem) a Hana Heřmanovská (TJ Uničov). Podpora účasti tohoto družstva je dalším chvályhodným počinem Czech Mix Teamu, pro nějž je podpora naší ženské cyklistiky prioritou. Celému týmu šlo především o sbírání cenných zkušeností, které děvčata jistě dříve nebo později zúročí na domácích závodech i v dalších zahraničních startech.

Na start se postavily společně kategorie chlapců i dívek, konkrétně starší žáci a starší žákyně s kadetkami. Celkem to znamenalo 151 závodníků a závodnic, což je na české poměry skutečně velký peloton. „Musely jsme se rychle přizpůsobit velkému balíku, na tolik startujících nejsme v Česku zvyklé. Osobně mám ze závodu dobré pocity, ale vím, že v mnoha ohledech se ještě musím zlepšit“, říká nejstarší členka týmu Ema Cetkovská. Kromě děvčat se na start závodu postavil i chlapecký tým pod hlavičkou Olomouckého kraje. Vedoucím této výpravy byl uničovský trenér Ivo Heřmanovský.

Uničovský tým pracuje nejen s mládeží, kde v minulosti vychoval výborné závodnice a závodníky, jako například Konečný, Hruška, Dostál, Garstka, Vondráček, Zmeškal, Heřmanovský, Melich, Ščučková (Frantíková) ,Ticháčková , Hrušková a další. V poslední době se zaměřuje také na ženskou cyklistiku, kde v barvách uničovského týmu závodí v kategorii Elite Veronika Bláhová a Tereza Gargelová, novou posilou se stala Nikola Hlubínková. „Uvažujeme rozšíření týmu ještě o jednu závodnici kategorie Elite. Konkrétní představu již mám, zbývá doladit finanční zajištění “, říká trenér týmu Ivo Heřmanovský. Další dívkou v týmu je již zmiňovaná Hanka Heřmanovská. „Ve spolupráci s CZECH MIX TEAMEM jsme se rozhodli poskládat tým mladých holek pro etapový závod Kids Tour v Berlíně, protože si myslíme, že investice do budoucnosti je správná cesta, kterou bychom se měli ubírat“, shodují se Heřmanovský i zástupce CZECH MIX TEAMU Michal Frantík.

Frantík ještě dodává: „Díky podpoře sponzorů a nafocenému týmovému kalendáři, by měly holky „eliťačky“ startovat na některém vybraném UCI závodě v zahraničí. S těmito děvčaty jsme se však dohodli, že podpoříme účast nejmladších nadějných závodnic na berlínském závodě nejen menší finanční částkou, ale případně i nějakou závodnickou radou.“ Pozitivně hodnotí výpravu nejen Frantík a Heřmanovský, ale i ostřílené závodnice jako jsou Berková a Šulcová, které dodávají: „Mladé závodnice jistě posbíraly cenné zkušenosti, které se jim budou v budoucnu hodit a budeme tu mít další talentované cyklistky…“

Comments are closed.