Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Úspěšný víkend Favoritu Brno – Chlupáč třetí, Schlegel čtvrtý

Submitted by on Pondělí, 18 Srpen 2014No Comment
Úspěšný víkend Favoritu Brno – Chlupáč třetí, Schlegel čtvrtý

Máme za sebou závodní víkend ve východních Čechách a těší nás, že byl z pohledu silničního týmu Favoritu U23 hodně vydařený. Dominik Chlupáč skončil třetí ve VC města Hradec Králové a další den obsadil Michal Schlegel výborné čtvrté místo při GP Královéhradeckého kraje zařazené do mezinárodního kalendáře UCI!

Páteční VC města Hradec Králové se jela na 40 okruhů v centru východočeské metropole. „Startovali jsme v kompletním složení sedmi lidí a brali jsme to hlavně jako závod na rozjetí před sobotní důležitou akcí,“ uvedl trenér František Trkal.

Za deštivého počasí přišel rozhodující moment závodu už ve třetím kole, kdy z pelotonu vyrazili Chlupáč, Bucháček z Bauknechtu Author a Polák Komar. „Skupina dobře spolupracovala a únik vydržel až do cíle.

Dominik skončil ve spurtu třetí, ale i tak jsem s jeho výkonem velmi spokojen. Jel doma, měl velkou motivaci. Navíc jsme v další skupině měli Turka, Sekaninu, Neumana i Kukrleho!

Sobotní GP Královéhradeckého kraje byla pro Favorit hodně důležitá z několika pohledů. „Šlo o závod kalendáře UCI a zároveň to byl poslední díl Českého poháru, kde jsme vedli mančafty a Hampl byl průběžně třetí v kategorii U23,“ přiznal trenér.

Závod měřil 178 km a peloton zavedl i do Orlických hor včetně těžkého stoupání na nejvyšší body trasy Šerlich. „Právě tam se peloton rozdělil na tři skupiny. Byli jsme aktivní, vpředu jsme měli Schlegela a Kukrleho, ve druhé skupině byla většina našeho týmu. Rozhodující nástup přišel následně ve stoupání na Komár, kde odjela pětičlenná skupina se Schlegelem,“ popsal František Trkal.

Spolu s talentovaným závodníkem Favoritu tam bylo ještě silné trio Etixxu Jan Hirt, Lukasz Wisniowski a Marcus Hoelgaard plus polský cyklista Bauknechtu Pawel Cieslik. Ten měl nakonec nejvíc sil a zvítězil, Michal bral čtvrté místo. „Předvedl vynikající výkon. Odjel v kopci se skvělými závodníky a je to velmi cenný výsledek,“ řekl František Trkal.

Výsledky:

1. Cieslik (Pol./Bauknecht Author) 4:25:14, 2. M. Hoelgaard (Nor./Etixx) +4, 3. Hirt (Etixx) +37, 4. Schlegel (Favorit Brno) +59, 5. Wisniowski (Pol./Etixx) +59, 6.Fankhauser (Rak.) +3:32, 7. Hunal (Bauknecht Author) +3:33, 8. Kováč (SR) +3:35, 9. Pibernik (Slovin.) +3:39, 10. Plucinski (Pol.) +4:00.

Peloton přijel do cíle rozdroben na několik skupin a nás může těšit, že i ostatní závodníci Favoritu U23 podali výborný výkon: 21. Hampl, 22. Kukrle, 24. Turek, 29. Sekanina, 31. Neuman a 59. Chlupáč. „Tým o tomto víkendu šlapal perfektně a klukům tleskám, vysekl svým svěřencům poklonu trenér.

A co víc, v konečném účtování Českého poháru vyhrál Favorit soutěž týmů a Hampl skončil druhý v U23. Úspěchu v domácím poháru se budeme podrobněji věnovat v příštích dnech.

Comments are closed.