Home » Aktuální téma, MTB, Týmy & závodníci, Závody

Tomáš Slavík již podruhé zvítězil na JBC 4X Revelations

Submitted by on Středa, 30 Červenec 2014No Comment
Tomáš Slavík již podruhé zvítězil na JBC 4X Revelations

Světová špička, souboje loket na loket a jeden vítěz – Tomáš Slavík dokázal zvítězit v druhém ročníku JBC 4X Revelations 2014 powered by GHOST bikes. Dlouho očekávaný závod sezóny, který se považuje za nejtěžší a nejlepší závod sezóny. Letošní ročník byl opravdu povedený ve všech směrech. Už minulý rok to byl v Jablonci skvělý závod. Michal Maroši tu ukázal, že Red Bull opravdu dává křídla, když své soupeře přelítl na wallridu, diváci mohli vidět fantastické souboje, ale hlavně – vítězství si tehdy připsal český reprezentant Tomáš Slavík. A historie se naštěstí opakuje, Tomáš vyhrál kvalifikaci, triumfoval i ve finále a znovu tak zvítězil v závodě o kterém minulý rok prohlásil, že to byl jeho nejpovedenější, jaký kdy jel. „ Když jsem jel na vleku na start závodu, tak jsem si říkal, proč to vůbec dělám, když jsem fyzicky úplně hotovej z organizování a teď mám podávat ty nejlepší výkony? Do toho se rozeřval kompletně celej kopec, když mě viděli jet na vleku a bylo to. Takovej kotel jednodušše člověka nakopne do maxima. V tu chvíli už jsem byl připravenej nechat na kopci úplně vše, co ve mně ještě zbylo a udělat vše pro to, abych vyhrál. V každé jízdě jsem do toho šel naplno a vyšlo mi to. Když jsem projel cílem, tak ze mě všechno spadlo. Měl jsem skvělej pocit ze svýho výkonu a skvělej pocit z dobře odvedené práce.

Před finálem mě trochu rozhodil crash Hannese Slavika, kterej byl transportován helikoptérou do Liberce. Naštěstí je ok, ale crash to byl šílenej. Poprvé v životě jsem měl ve fourcrosse strach, že se někdo zabil. I když na trati jedeme proti sobě a nešetříme se, tak jsem pořád sportovci a taháme za jedno fourcrossové lano, takže nás to všechny hodně vzalo. Ale konec dobrý, vše dobré. Chtěl bych poděkovat celýmu organizačnímu teamu, svoji přítelkyni, sponzorům a v neposlední řadě všem divákům a fanouškům. Díky moc, bez Vás by to nešlo! „

Nadpisy v novinách a magazínech vypodají za vše „Nad stadionem za aplausu publika proletavaji piloti v akrobatickych letadlech. Neobjednal si je Pelta, ale jedna se o slavnostni zahajani cyklistickych zavodu ve vedlejsim arealu“ nebo „Atraktivitou bikeři převálcovali i fotbal“. Velkolepá akce za účasti více než 8 000 diváků a bylo opravdu na co koukat. Zítra očekávejte oficiální video závodu JBC 4X Revelations 2014.

Finálová jízda: www.youtube.com/watch?v=1lmYEISSOKw

GoPro Felix Beckeman finálová jízda: www.youtube.com/watch?v=ZzHnDkuqQfE

Comments are closed.