Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Tour de France, Závody

Teamu Belkin se na Tour de France daří

Submitted by on Čtvrtek, 17 Červenec 2014No Comment
Teamu Belkin se na Tour de France daří
Teamu Belkin se na probíhající Tour de France zatím velmi daří. Lars Boom zvítězil v dramatické páté etapě přes kostky s cílem v Arenbergu. Bylo to první velké vítězství na kostkách pro Bianchi Infinito CV a první etapové vítězství na Tour de France pro Larse Booma. V etapě se dařilo i Sepu Vamarckemu, kterého ale v deštivé etapě zradil defekt. I bez svého týmového kolegy si Boom s kostkami, nepříznivým počasím a soupeři poradil a v cíli děkoval i svému kolu: „Vděčím za to i svému Infinitu CV,“ prohlásil nadšený Holanďan a bývalý cyklokrosový světový šampion po svém životním vítězství.

V následujícím videu se s námi mechanik teamu BELKIN podělil o úpravy na kole Infinito CV, které dopomohly Larsi Boomovi k vítězství v zatím nejnáročnější etapě TOUR de FRANCE 2014. Upravené Infinito CV, které použili letos již několikrát, mimo jiné i pro Paris-Roubaix tentokrát změnilo galusky (šíře 30 mm), převody (klasicky používají 39 zubů na převodníku, dnes použili 44), brzdný systém (přidány páky na řídítka), také tlak v galuskách je jiný než normálně. (od 3,5 do 4 BAR dle preferencí jednotlivých jezdců)

VIDEO Z PŘÍPRAVY NA VÍTĚZNOU ETAPU TOUR 2014

Lídr pro celkové pořadí Teamu Belkin Bauke Mollema se i přes prodělanou nemoc drží v první desítce celkového pořadí. Mollema se po 11. etapě usadil na deváté příčce se ztrátou pouze 1 minuty a 21 vteřin na pódiové umístění. Druhý nejlepší člen Teamu Belkin, Laurens Ten Dam, se po první náročné polovině Tour drží na 18. místě se ztrátou 7:42 na muže ve žlutém trikotu Vincenza Nibaliho.

Comments are closed.