Home » Aktuální téma, MTB, Pozvánky k závodění, Závody

Remerx-Merida Team Kolín vede český pohár a chystá se na domácí šampionát

Submitted by on Středa, 16 Červenec 2014No Comment
Remerx-Merida Team Kolín vede český pohár a chystá se na domácí šampionát

Český pohár cross country má za sebou čtyři z pěti závodů. Zatím poslední klání hostila Pec pod Sněžkou a svou suverenitu tu jasně prokázal Ondřej Cink. Velmi spokojení ale odjížděli z Krkonoš i závodníci Remerx-Merida Teamu Kolín. Tomáš Paprstka si čtvrtým místem upevnil celkové vedení v českém poháru, Filip Eberl se dokonce dostal na stupně vítězů a bronz mu zatím jistí celkově druhou příčku. „Výchozí pozice před závěrečným podnikem v šumavském Zadově tak je velice dobrá a jednoznačným cílem je tenhle stav udržet až do konce,“ má jasno o pohárových cílech manažer týmu, Jan Slavíček. Navíc oddílu patří i týmové prvenství a ani tuhle pozici nechtějí kolínští nikomu přenechat.

Tomáš Paprstka se také přiblížil dosud nevídanému double, když má velkou šanci v jednom roce vyhrát český pohár v cyklokrosu i na horském kole. To se dosud nikomu v České republice nepovedlo.

Pohárové myšlenky ale nechávají závodníci i trenéři na čas stranou, protože o víkendu je čeká domácí šampionát. Loňské Mistrovství České republiky bylo pro kolínské velmi úspěšné a i nastávající víkend chtějí v Praze uspět. Šance na medaile totiž nemají jen v elitní kategorii, ale i mezi mladými nadějemi. A to určitě stojí za to vidět.

Pátek, 18. 7.

17:00 MČR MTB závod štafet

Sobota, 19. 7.

15:30 – 18:30 MČR MTB sprint

Neděle, 20. 7.

9:00 žáci, žákyně

9:45 expert, masters

11:00 kadeti

12:15 junioři

13:45 ženy, juniorky, kadetky

15:45 muži elita, U23

Comments are closed.