Home » Aktuální téma, MTB, Pozvánky k závodění, Závody

ČEZ Bike Víkend MTB Pec pod Sněžkou 5.- 6.7. a 1. ČEZ Krakonošův cyklomaraton 2.8.

Submitted by on Čtvrtek, 3 Červenec 2014No Comment
ČEZ Bike Víkend MTB Pec pod Sněžkou 5.- 6.7. a 1. ČEZ Krakonošův cyklomaraton 2.8.

Zpopularizovat ještě víc cyklistiku v Krkonoších, přivést do regionu další jezdce, s nimi jejich fanoušky a těm ukázat, jak do toho šlapou třeba ti nejlepší. Taková je vlastně společná myšlenka pořadatelů dvou cyklistických projektů – 1. ČEZ Krakonošův cyklomaraton a ČEZ Bike Víkend MTB, o nichž se v úterý hovořilo na tiskové konferenci v Restauraci Pod Lékárnou.

Zatímco silniční maraton se startem v našem městě je úplná novinka a uskuteční se až za měsíc (2. srpna), horská kola v Peci pod Sněžkou, kde napíšou bikeři již pátou kapitolu, jsou aktuální téma, protože na programu jsou tento víkend.

Sobota nabídne prestižní čtvrtý závod Českého poháru cross country a druhý den si zkrácenou trať mohou projet veřejnost a mládež. „Závod je otevřený naprosto pro všechny a každý si může vyzkoušet, jak to na trati vypadá ze sedla kola,“ říká ředitel závodu Jan Slavíček. „Někomu se třeba povede projet jedno kolo a řekne, že mu to stačí. Někdo to dá celé. Budu opravdu rád, když si do Pece najdou cestu i hobíci, pro které to bude šance vyzkoušet si, co je to cross-country,“ dodává k nedělní části víkendu.

Co se týká pohárového závodu, všechny fanoušky určitě zajímá, jestli letos poprvé na českém území svedou souboj Jaroslav Kulhavý, Jan Škarnitzl a Ondřej Cink. K tomu však ani v Krkonoších nedojde, jelikož čerstvý mistr světa v maratonu se omluvil, že nedorazí. „Od Jardy jsem měl účast přislíbenou, ale dnes ráno mi poslal SMSku, že by se nestihl pořádně připravit, což chápu, že po tom mistrovství světa toho má asi dost,“ prozrazuje Jan Slavíček.Škarnitzlovi a Czinkovi, který o víkendu vyhrál závod kategorie C1 v Rakousku, ale bude určitě chtít šlapat na paty vedoucí muž poháru, Tomáš Paprstka. „Letos to pro mě zatím vypadá dobře,“ usmívá se dvaadvacetiletý závodník Remerx – Merida Teamu, který by se jako první biker v Čechách mohl stát v jednom roce vítězem cyklokrosového a cross-country poháru. „Závod v Peci hodně napoví,“ je si vědom lídr poháru. Na prvním místě má však náskok pouhého jednoho bodu před Kulhavým, takže rozhodovat se bude až v zářijovém finále na Zadově.

Vypravit se v sobotu na výlet do Pece pod Sněžkou se určitě vyplatí, protože už jenom samotná trať závodu je velmi zajímává. „Letos jsme udělali několik změn a kosmetických úprav. Na sjezdovku jsme zařadili umělý skok, v lese jsme připravili několik variant průjezdů a jako překážku jsme využili i popadané stromy,“ prozrazuje Jan Slavíček a věří, že tyto změny přispějí ještě k větší atraktivnosti tratě, která bude ještě víc technická. „Na trati už tento týden trénujeme a zatím to všichni dávají včetně žáčků.“
Jakýmsi spojovacím prvkem obou závodních dnů bude večerní Rocková Pípa Rádia Beat v tamním Bull Baru.

BIKE VÍKEND MTB 2014

Pec pod Sněžkou, 5. a 6. července 2014

Sobota 5. července – 4. závod Českého poháru MTB XCO, kategorie UCI C1

  • špičkoví čeští i zahraniční bikeři
  • atraktivní a technicky náročná trať
  • adrenalinové sjezdy na náročné výjezdy
  • neopakovatelná atmosféra
  • stánky vystvovatelů a prodejců
  • doprovodný program
  • občerstvení
  • od 19:00 v Bull Baru pod sjezdovkou Javor – ROCKOVÁ PÍPA RADIA BEAT a 300 piv Radegast ZDARMA!

Neděle 6. července – OPEN závod MTB XCO

  • závod otevřený široké veřejnosti
  • kategorie od nejmenších dětí až po masters
  • vyzkoušej si část mistrovské trati na vlastní kůži
  • v mládežnických kategoriích se jede zároveň o Pohár SCM

Časový program

Sobota 5. 7 – ČP MTB XCO / UCI C1 Neděle 6. 7 – OPEN ZÁVOD MTB XCO*
09:00 – žáci 10:00 – baby
09:45 – expert / masters 10:15 – mini
11:00 – kadeti 10:30 – předžáci / předžákyně
11:45 – junioři 10:50 – vyhlášení
13:30 – ženy / juniorky / kadetky 11:15 – mladší a starší žáci / žákyně
15:30 – muži elita / muži U23 12:00 – kadeti / kadetky /juniorky / ženy
17:30 – vyhlášení výsledků 13:00 – junioři / muži / muži masters
19:00 – ROCKOVÁ PÍPA RADIA BEAT 14:15 – vyhlášení

* POZOR! Prezentace k nedělnímu OPEN závodu končí vždy nejpozději 30 minut před startem dané kategorie. Kancelář závodu bude otevřena od 9:00 hodin.

Podrobný program viz. propozice

Důležitá omezení v dopravě

Plánek tratí

Více www.krakonosuvcyklomaraton.cz nebo www.bike-pec.cz.

Aleš Vaníček

Comments are closed.