Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Závody

Mistrovství republiky v silničním závodě kategorie U23 ve Slavkově u Brna

Submitted by on Úterý, 1 Červenec 2014No Comment
Mistrovství republiky v silničním závodě kategorie U23 ve Slavkově u Brna

Daniel Turek obsadil výborné druhé místo v silničním závodě kategorie U23 na mistrovství republiky ve Slavkově u Brna a spravil si tak chuť po časovce, kterou kvůli technickým problémům nedokončil.

Na peloton čekalo celkem 12 okruhů o celkové délce 192 kilometrů, což je na závodníky kategorie U23 pořádná porce. „Šli jsme na start s nejvyššími ambicemi. Lídry našeho týmu byli Turek a Hampl. Snaha byla taková, aby tam tihle dva zůstali až do samého závěru,“ popsal trenér František Trkal.

V šestém okruhu odjela z pelotonu trojice, v níž byl i zástupce Favoritu Adam Sekanina. S ním se odpoutali bratr Petera Sagana Juraj a také Kadúch z Bauknechtu Author. „Jeli vpředu tři okruhy, měli náskok až tři minuty. Bylo jasné, že ten únik nevydrží, když vzadu jeli všichni favorité, ale jsem rád, že jsme tam měli zástupce a Adam se ukázal,“ řekl trenér Trkal.

Tři kola před cílem se z pelotonu oddělila skupina se všemi favority, mezi 29 borci byla i trojice závodníků Favoritu Turek, Hampl a Chlupáč. „I když se dvě kola před cílem tato skupina opět rozdělila, vpředu jsme měli pořád Dana Turka. Pak odjelo osm lidí a Dan v posledním kole odpadl. Měl křeče a tři čtvrtě okruhu jel sám. Nakonec bral v U23 druhé místo za Koudelou, což je výborný výsledek,“ chválil František Trkal.

Pozadu ani nezůstali další tři: Dominik Chlupáč byl pátý, Petr Hampl šestý, Michael Kukrle osmý. „Z celkového pohledu jsem s vystoupením na mistrovství republiky spokojen. Je to pro nás jeden z vrcholů sezóny, získali jsme dvě stříbrné medaile, což je velmi slušné. Navíc byly podložené ještě dalším dobrým umístěním ostatních kluků,“ hodnotil trenér.

Výsledky MČR U23: 1. Koudela (Gebrüder Weiss) 4:53:32, 2. Turek (Favorit Brno) +1:10, 3. Dvorský (Bauknecht Author) +3:51, 4. Fiala (Sparta Praha) +3:51, 5. Chlupáč, 6. Hampl oba +3:54, 8. Kukrle +8:07, (všichni Favorit Brno)

Comments are closed.