Home » Aktuální téma, MTB, Závody

Tomáš Paprstka se vyhoupl do čela Českého poháru, prvenství patří i týmu

Submitted by on Neděle, 29 Červen 2014No Comment
Tomáš Paprstka se vyhoupl do čela Českého poháru, prvenství patří i týmu

Průběžné vedení kategorie Elite – Tomáš Paprstka. Průběžné vedení kategorie U23 – Tomáš Paprstka. Hned dvě první místa Českého poháru cross country patří po závodě v Kutné Hoře závodníkovi Remerx Merida Teamu Kolín. Navíc týmový kolega Filip Eberl se pátým místem posunul na celkovou třetí pozici a společné prvenství drží mezi týmy. Stávající pořadí naznačuje, že první část sezóny se na domácích tratích elitním kolínským závodníkům povedla.

Neztrácejí se ale i mladé naděje. Žák Jakub Schierl se stále zlepšuje a atakuje čelní pozice, mezi kadety se prvním rokem úspěšně pere Šimon Vaníček. Pozadu nezůstává ani Alvin Tomášek. „Oba póly věkových kategorií si vedou velmi dobře. Jak mládež, tak elitní jezdci se drží v popředí a to je pro oddíl velmi dobré,“ je spokojený manažer týmu, Jan Slavíček

Méně veselá je situace u juniorů, kde silná trojice Vojíř, Kunt, Schubert zatím nenaplňuje předpoklady a obdobné je to i u děvčat. Vendula Kuntová se nemůže chytit a Daniela Březinová na tom není o moc lépe.

Na mezinárodní scéně dokázal výrazný posun výkonnosti třiadvacítkář Pavel Skalický. „Zapadnul do týmu, probojoval se do reprezentace a 15. místo na evropském šampionátu naznačují, že chce využít svou šanci. Jeho vzestup je rychlejší, než jsme doufali,“ říká Jan Slavíček, který trochu víc čekal v zahraniční konkurenci od Tomáše Paprstky. „Částečně se na tom ale podílely dva pády ze světového poháru v Novém Městě, které ovlivnily následný trénink. Na posledním závodě v Kutné Hoře už zase Tomáš jel velmi dobře a je jen otázkou času, kdy se prosadí v mezinárodní konkurenci,“ dodává. Spokojený je ale s rostoucí  výkonností Filipa Eberla. Ten byl z počátku limitovaný zdravotními problémy, ale ty již má za sebou a jde nahoru závod od závodu.

Při současné silné konkurenci je zisk celkového prvenství v poháru lákavým cílem. „Pokud by se Tomášovi povedlo v jednom roce vyhrát český pohár v cyklokrosu i na horském kole, byl by to nevídaný úspěch. Bude to hodně těžké, ale šance tu je a pokusíme se udržet obě medailové příčky,“ věří v úspěch Jan Slavíček.

Nyní jsou kolínští závodníci v přípravě na další část sezóny, v níž je čeká pohárový závod v Peci pod Sněžkou, domácí šampionát na silnici a hlavně mistrovství České republiky horských kol v Praze s obhajobou početné sady medailí.

Aleš Vaníček

Comments are closed.