Home » Aktuální téma, Foto, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Schlegel druhý v časovce na mistrovství republiky kategorie U23

Submitted by on Sobota, 28 Červen 2014No Comment
Schlegel druhý v časovce na mistrovství republiky kategorie U23

Favorit Brno se skvěle prezentoval v časovce na mistrovství republiky kategorie U23 ve Slavkově u Brna, když Michal Schlegel vybojoval stříbrnou medaili. Ke zlatu mu chybělo pouhých devět desetin!

„Medaile je fantastický úspěch, ale prohrát zlato tak malým rozdílem, to je na druhou stranu trochu frustrující. Ale je to sport a tak k tomu musíme přistupovat,“ řekl trenér František Trkal. „Těší mě, že se čtyři naši závodníci dostali do top 6, což ukázalo velkou vyrovnanost. Mistrák je pro nás jedním z vrcholů sezóny a poctivě jsme se na něj chystali. Na výsledcích to bylo vidět, časovka nesedla jen Petrovi Hamplovi,“ hodnotil trenér.

Mrzelo ho však, že hned po startu časovky musel odstoupit jeden z velkých favoritů na titul Dan Turek. „Byl ve výborné kondici. Bohužel kousek po startu protočil levou kliku a bylo po nadějích. Nemělo smysl pokračovat dál. Rezervní časovkářský speciál nemáme, a kdyby pokračoval na silničním kole, nemělo by to pro něj jako favorita smysl. Pro Dana i pro mě je to obrovské sportovní zklamání, nedokážu si to pořádně vysvětlit, ale i tyhle věci se občas stávají,“ dodal František Trkal.

V neděli se jeho svěřenci představí ve Slavkově v závodě s hromadným startem.

Výsledky časovky U23: 1. Dvorský (Bauknecht Author) 59:43, 2. Schlegel (Favorit Brno) +0,84, 3. Zechmeister (Bauknecht Author) +4, 4. Sekanina +1:13, 5. Chlupáč +1:17, 6. Kukrle +1:40, 19. Hampl +8:32, Turek (všichni Favorit Brno) nedokončil.

Comments are closed.