Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Závody

Tradiční etapový závod v Lidicích se letos pojede pouze jako jednorázový

Submitted by on Neděle, 18 Květen 2014No Comment
Tradiční etapový závod v Lidicích se letos pojede pouze jako jednorázový

Jeden z nejstarších etapových závodů u nás, jehož organizaci má v posledních letech na starosti  společnost CYKLO LIDICE a CK Příbram FANY Gastroservis, se letos pojede v jiné formě, než jak tomu bylo v letech minulých.

Přes veškerou snahu pořadatelů závodu, i ostatních lidí majících zájem na jeho uspořádání, se nepodařilo zajistit na odborech dopravy pro okres Kladno a Beroun potřebná povolení. Tato povolení, která dávají pořadatelům pravomoc omezit v určitých úsecích dopravu, jsou bezpodmínečně nutná k tomu, aby trať byla bezpečná. Na dotaz proč dopravní úřady v těchto dvou okresních městech zaujímají zamítavé stanovisko, nám bylo odpovězeno, že by byli občané obcí, přes které vede trasa závodu, omezováni. Je otázkou, do jaké míry je toto vyjádření opodstatněné.

Lidice 2014 se tedy letos pojedou pouze jako jednorázový závod 15.6. Nutno ale podotknout, že se pojede etapa, která byla v minulých letech přezdívána „královskou“. Diváci tak budou možnost vidět skvělý cyklistický závod, který se navíc pojede v krásném prostředí okolo obce Křivoklát.

Nastalá situace nás jako pořadatele velice mrzí a budeme se snažit udělat vše pro to, aby se v příštím roce neopakovala.

Zdeněk Fous

Ředitel závodu

Comments are closed.