Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Petr Hampl se chce prosadit mezi elitou

Submitted by on Neděle, 2 Březen 2014No Comment
Petr Hampl se chce prosadit mezi elitou

Vloni vyhrál Petr Hampl Český pohár v kategorii U23 a i když v ní bude startovat i v roce 2014, má jeden z lídrů Favoritu Brno plány i na úspěchy mezi elitou. „Rád bych obhájil prvenství v Českém poháru U23, ale věřím, že jsem schopen dělat i nějaké výsledky v elitní kategorii,“ řekl Hampl.

Co očekáváš od nové sezóny?

Doufám, že úspěšně navážu na tu loňskou a výsledky ještě vylepším. Přál bych si, aby moje výkonnost měla vzestupnou tendenci, a věřím, že budu moci bojovat o ty nejvyšší příčky i na mezinárodních závodech.

Tým na tebe bude znovu sázet jako na jednoho z lídrů, je to velký závazek?

Loni jsem si na pozici lídra zvykl, takže mi to nedělá žádný problém. Je to sice velký závazek vůči týmu, ale já sám jsem na sebe hodně náročný a chci ze závodů vytěžit maximum.  Musím ze závodu odjíždět s pocitem, že jsem tam nechal vše. A to samé vyžaduju od všech svých týmových kolegů.

Favorit se posílil. Věříš, že budete silnější než vloni?

Určitě, protože kluci, kteří přišli, mají za sebou dobré výsledky a v juniorské kategorii to byli ti nejlepší. Ze začátku to možná nebudou mít lehké, ale my ostatní se jim budeme snažit co nejvíc pomoct. I když si osobně myslím, že budou platnými členy už od startu nové sezóny.

Jaké osobní cíle máš pro sezónu 2014?

Ukázat se na závodech zařazených do kalendáře UCI a také uspět na mistrovství světa a Evropy. Doma věřím v úspěch v Českém poháru.

Právě v Českém poháru obhajuješ prvenství v kategorii U23. Věříš, že se ti to podaří znovu?

Nebude to jednoduché, ale doufám, že ano. Rád bych se taky pokusil o vylepšení výsledku hlavně v elitní kategorii. Sice budu ještě v kategorii mužů do 23 let, ale chtěl bych uspět i v souboji s elitou. Byl bych rád, kdyby se o prvenství v Českém poháru U23 popral také někdo jiný z našeho týmu.

Co by mělo být tvou doménou?

Já se vždycky řadil mezi univerzální závodníky. Nedělá mi problém jakýkoli typ tratě, ale vždy je co zlepšovat. Chtěl bych zapracovat na časovce, hlavně kvůli etapovým závodům, kde časovka hraje velkou roli.

Comments are closed.