Home » Aktuální téma, Cyklokros, Závody

Tomáš Paprstka vyhrál Český pohár TOI TOI CUP 2013/2014 v cyklokrosu

Submitted by on Úterý, 14 Leden 2014No Comment
Tomáš Paprstka vyhrál Český pohár TOI TOI CUP 2013/2014 v cyklokrosu

Tak se to podařilo! Tomáš Paprstka vybojoval na sobotním MČR v Lošticích skvělé páté místo a zajistil si tak konečné prvenství v cyklokrosovém TOI TOI CUPU 2013/2014 v kategorii elite! Juniorský mistr světa 2010 na medaili nedosáhl, ovšem pátým místem si člen Remerx Merida Teamu Kolín zajistil celkové vítězství v TOI TOI Cupu.

Tomáš Paprstka tedy získal pro REMERX MERIDA TEAM KOLÍN historicky první cyklokrosové eliťácké pohárové vítězství, ale nesmíme zapomenout ani na ostatní závodníky a kategorie…

V Lošticích se představil ještě Filip Eberl, pro kterého byl letošní ročník TOI TOI CUPU také tím nejúspěšnějším v kariéře. Jak v poháru, tak na MČR obsadil 11. místo a to pro je pro specialistu bikera jistě výborný výsledek! Třetím našim zástupcem v kategorii elite byla nová teamová posila Pavel Skalický, pro kterého je cyklokros novinkou. Bojoval statečně a nakonec z toho bylo velmi solidní 20. místo. Navíc trojici eliťáků doplnil také junior Lukáš Kunt, který zabojoval a jako nejlepší prvoročák z desítky juniorů, kteří se závodu zúčastnili, si zajistil účast v reprezentačním výběru pro nadcházející MS v Hoogerheide!

Cyklokrosový pohár již na sklonku loňského roku ukončily svým MČR mládežnické kategorie. I zde se jeden z našich závodníků oblékl do modrého dresu pro celkového vítěze. Prvenství vybojoval v kategorii žáků Kuba Schierl… Více z naší reportáže na FB:

Výměna generací. Tak by se dal ve dvou slovech charakterizovat mládežnický cyklokrosový mistrák v podání závodníků REMERX-MERIDA TEAMU KOLÍN. Na jména jako Březinová, Czeczinkarová, Lukeš či Křížek úspěšně navázali talenti v kategoriích žáků a kadetů. Vítěz TOI TOI CUPU v kategorii žáků a vicemistr ČR Kuba Schierl, devátý v poháru ve stejné kategorii a 11. z MČR Alvin Tomášek, šestý z mistráku a druhý nejlepší prvoročák v kadetech Šimon Vaníček a také junioři Lukáš Kunt – nejlepší prvoročák z MČR (7.) a zároveň čtvrtý v celkovém hodnocení TTC, s ním také Jarda Vojíř – třetí prvoročák na MČR (9.) a osmý v poháru! Juniorskou trojici doplňuje ještě Štěpán Schubert, který měl na mistráku defekt, ale předvedl výborný výkon, který mu nakonec vynesl 13. místo. Kluci, VELKÁ GRATULACE a jedeme dál!!!

Vrcholem cyklokrosové sezony bude mistrovství světa v Hoogerheide, které se uskuteční 1. a 2. února a to za účasti dvojice našich borců – Tomáše Paprstky (U23) a Lukáše Kunta (junior). Ti od dnešního dne absolvují společné reprezentační soustředění v Táboře. Ostatní naši závodníci také dnešním dnem zahajují přípravu na letní bikovou sezonou a to tradičním soustředěním zaměřeným na všeobecnou přípravu v Harrachově.

Comments are closed.