Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Favorit Brno U23 do nové sezóny s osmi závodníky

Submitted by on Čtvrtek, 5 Prosinec 2013No Comment
Favorit Brno U23 do nové sezóny s osmi závodníky

Silniční tým Favoritu Brno mužů U23 bude mít v nové sezóně celkem osm závodníků, přičemž pět jich zůstalo z letošní sestavy. Stávajícími členy jsou Daniel Turek, Petr Hampl, Dominik Chlupáč, Michael Kukrle a Milan Záleský, tým po vzájemné dohodě opouští Jakub Ehrenberger, který ukončil kariéru.

Novými tvářemi jsou odchovanci Favoritu Michal Schlegel a Dominik Neuman, kteří přicházejí z týmu juniorů, a také Adam Sekanina. Ten závodil pod hlavičkou Moravec Benešov, ale spadal do Sportovního centra mládeže Brno. „Michal Schlegel je jedním z nejlepších juniorů v republice. Je dvojnásobným domácím šampionem z časovky jednotlivců i dvojic, reprezentant. Výborný časovkář a tempař, který přejede i kopce,“ charakterizoval první posilu trenér František Trkal.

„Dominik Neuman by měl prvním rokem hlavně sbírat zkušenosti, v čemž mu tým určitě pomůže. Adam Sekanina jezdil v minulé sezóně i horská kola, ale pozoruju ho už delší dobu a jsem moc rád, že se nám ho podařilo získat. Je to podobný typ jako Schlegel, má dobrý pohyb v balíku,“ uvedl trenér Trkal.

Doufá, že se mladí závodníci rychle rozkoukají a budou platnými členy týmu. „Přechod o kategorii výš není nikdy jednoduchý, ale věřím, že se s tím kluci poperou. Nebude na nich ležet tíha odpovědnosti a od těch starších se budou v první řadě učit. Přesto jsem přesvědčen, že v nové sezóně budeme silnější. S doplněním týmu jsem spokojen a těší mě, že zůstalo těch pět lidí z letošní sestavy.“

František Trkal

Comments are closed.