Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Hodnocení sezóny očima trenéra Františka Trkala

Submitted by on Čtvrtek, 31 Říjen 2013No Comment
Hodnocení sezóny očima trenéra Františka Trkala

Sezóna 2013 je za námi a přišel čas bilancování. Silniční tým mužů Favoritu Brno U23 letos pod vedením trenéra Františka Trkala dosáhl řady výborných výsledků včetně vítězství v Českém poháru kategorie U23.

Zde je hodnocení sezóny očima Františka Trkala: „Ve Favoritu jsem třetí rok a výkony kluků mají pořád stoupající tendenci. Pracoval jsem s mladým týmem, ale bylo vidět, že kluci tvrdě makali a dostavily se i výsledky.

Za velký úspěch považuji vítězství Petra Hampla v Českém poháru U23. Vedl od prvního závodu osmičlenného seriálu a dres lídra ani jednou neztratil. Za mého působení ve Favoritu je to poprvé, co jsme Český pohár vyhráli. Navíc jsme skončili celkově třetí mezi týmy za Duklou Praha a Bauknechtem Author, což je rovněž velmi dobrý výsledek. Povedla se nám prestižní klasika Brno-Velká Bíteš-Brno, kde jsme ve třiadvacítce obsadili první tři místa. Turek a Kukrle vybojovali stříbro na mistrovství republiky v časovce dvojic a k absolutní spokojenosti chybí snad jen lepší výsledky na mistrovství světa či Evropy. Pořád máme na čem pracovat.“

V letošní sezóně jezdilo za tým mužů šest závodníků a trenér každého z nich detailněji zhodnotil:

Daniel Turek

Jednoznačný lídr týmu. Jsem rád, že u nás zůstal a navázal na svou první sezónu ve Favoritu. S ním má tým daleko větší sebevědomí, Dan dokáže kluky správně zpacifikovat. Měl dobrou výkonnost během celé sezóny, dostal se do reprezentace na mistrovství světa i Evropy. Obsadil konečné čtvrté místo v Českém poháru U23, skončil desátý na Světovém poháru U23 v Polsku, byl čtvrtý na Lidicích a devátý na Vysočině. Navíc se dokázal prosadit i na dráze. Obsadil sedmou příčku na Přilbě Moravy a připsal si 3. místo v jedné z etap závodu 500+1 kolo.

Petr Hampl

Udělal obrovský výkonnostní skok, hodně vyzrál. Po celou sezónu si udržoval vysoký standard. Vyhrál Český pohár U23, první byl na Bíteši, druhý v Jevíčku. Startoval na mistrovství Evropy. Další lídr našeho týmu.

Michael Kukrle

Nováček, který vloni jezdil v juniorech. Zvykal si na vyšší kategorii, ale už na začátku sezóny skončil třetí na Bíteši, což byl obrovský úspěch. Líbil se mi jeho přístup. Hrozně na sobě makal, zhubnul, druhá půlka sezóny byla v jeho podání výborná. V jejím závěru získal s Turkem stříbro na mistráku republiky v časovce dvojic.

Dominik Chlupáč

Výborný vrchař, ale ambice, které jsem do něj letos vkládal, úplně nenaplnil. Čekal jsem od něj trošku víc, i když byl třeba nejlepší z našich závodníků na mistrovství republiky. Jeho sedmé místo v závodě jednotlivců a deváté v časovce bylo hodně dobré. Pracuje spolehlivě, ale v závodě to často neumí tak prodat. Přesto věřím, že příští rok bude naší velkou oporou a všem ukáže, že sem právem patří.

Milan Záleský

Oproti loňsku udělal ohromný kus práce. Jeho výkonnost se zlepšila o nějakých čtyřicet procent. Samozřejmě se nevyhnul výkyvům, ale pracuje tvrdě a dokáže se neskutečně obětovat pro tým. Jsem s ním velice spokojen.

Jakub Ehrenberger

Jediný starší závodník nad kategorii U23. Jeho výkonnost hodně ovlivnily zdravotní problémy. Kvůli infekčnímu onemocnění byl mimo dva měsíce a pak se těžko vracel. Když byl v pořádku, týmu pomohl.

František Trkal

Comments are closed.