Home » Aktuální téma, MTB, Týmy & závodníci, Závody

Kenda Jistebnický Maraton 2013

Submitted by on Čtvrtek, 5 Září 2013No Comment
Kenda Jistebnický Maraton 2013

Uplynulo pouze 14 dní a už tu byl další závod Galaxy série. Tentokráte poskytlo zázemí závodu městečko Jistebnice kousek od města Tábor. V seriálu to byl letos nováček a tak málokdo tušil, co od trati čekat. Trasa A měřila 63 kilometrů a jako jediný z týmu vyrazil za body do celkového pořadí Galaxy série jen Broňa Ivan.

Do Jistebice jsem odcestoval jako jediný z týmu. Ostatní účastníci jsou bohužel pracovně vytíženi a nebo mají zdravotní problémy. Ubytování jsem sehnal na staré faře v těsné blízkosti startu závodu. Mohl jsem si tedy v sobotu ráno pospat a v klidu se nasnídat.

Start závodu, jež se jel na dva okruhy, byl naplánován na dvanáctou hodinu. K mé nelibosti se také organizátoři rozhodli spojit krátkou i dlouhou trasu. Dopředu jsem věděl, že když vydržím tempo s těmi vepředu, bude to snad zázrak. Bohužel, zázrak se nekonal. Po startovním výstřelu se jelo opravdu vysoké tempo, které rozjížděli bombarďáci z krátké trasy. Dlouho jsem se v první skupině nevyskytoval. Velice záhy jsem se zakyselil natolik, že jsem si musel vystoupit. Prohnalo se kolem mne tolik lidí, až jsem si říkal, že je vše ztraceno a dobrý výsledek je ten tam.

Celý první okruh jsem tak nějak putoval a nebyl si ani jistý svým pořadí, dokud mi jistý pán nezahlásil těsně před koncem prvního kola pořadí okolo 30.místa. Nehodil jsem však flintu do žita a rozhodl se dát do druhého kola maximum. To znamenalo jet na 120%:-) Nevalný pocit ze závodu podtrhla i bolest pravé kyčle, která se začala ozývat při nájezdu do druhého kola. Jel jsem totální podlahu a snažil se na bolest vůbec nemyslet. Po chvíli jsem začal dojíždět malé skupinky a prokousával se dopředu.

Trať byla opravdu rychlá, ale sem tam se našla i nějaká ta technika. Rozestupy mezi závodícími už byly však tak velké, že bylo problém ke konci závodu někoho dojet. Před cílem byla do závodu vložena vsuvka z cross country závodu, který se měl konat v neděli, a bylo to zajímavé. Tady už však na dohled nebyl nikdo, koho bych mohl dojet a posunout se tak ve výsledkové listině výše.

V cíli mi tedy patřila 17.pozice v celkovém pořadí a v kategorii 7. příčka. V celkovém hodnocení Galaxy série jsem poskočil z 8. na 5. místo. Celkově závod opanoval Ivan Rybařík, který tratí, o délce 63 kilometrů, doslova proletěl v čase pod dvě hodiny.

Výsledky
1. Rybařík Ivan – Čistý sport 1:54:48
2. Stošek Martin – ČS Specialized Junior MTB +3:00
3. Fajt Milan – Eurofoam sport team +3:56

17. Ivan Bronislav – GO!Galaxy Team Hranice +16:04

Comments are closed.