Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Závody

GO! Český pohár na silnici v Chudoslavicích u Litoměřic

Submitted by on Úterý, 3 Září 2013No Comment
GO! Český pohár na silnici v Chudoslavicích u Litoměřic

Po předposledním závodě GO! Českého poháru, který se konal v Chudoslavicích u Litoměřic, navýšil Petr Hampl vedení v celkové klasifikaci kategorie U23, Daniel Turek poskočil na třetí místo. Třetí je Favorit Brno i v hodnocení týmů. Do závodu na 160 kilometrů jsme nastoupili v kompletním složení, v dresu Favoritu startovala šestice Hampl, Chlupáč, Turek, Kukrle, Záleský a Ehrenberger. „Jasnou prioritou bylo udržení dresu lídra pro Petra, což se podařilo, takže můžeme být spokojeni,“ uvedl trenér František Trkal.

„Byl jsem rád, že jsme měli zastoupení v únicích. Čtyři kola před cílem odskočila z balíku jedenáctičlenná skupina, v níž byl Dan Turek, ale měl toho dost, protože skákal i do úniků předtím a v závěru, kdy se vedoucí skupina dělila, mu chybělo víc sil. O ty úniky se měli více podělit i někteří ostatní kluci. To byla jediná věc, kterou jsem jim vytknul. Ale je konec sezóny a na většině závodníků už je vidět, že toho mají dost,“ prozradil trenér.

Turek nakonec skončil jedenáctý. Za vedoucí skupinou pak odjeli ještě tři lidi, z Favoritu tam byl Michael Kukrle a vybojoval dvanácté místo. „Na tak mladý tým, jaký máme, to bylo opět z celkového pohledu dobré vystoupení. S postavením v poháru můžeme být spokojeni a věřím, že ty pozice uhájíme i v posledním závodě v Praze na Strahově,“ dodal František Trkal

Náš tým teď od čtvrtka do neděle startuje na etapovém závodě Okolo Jižních Čech zařazeného do kategorie 2.2 mezinárodního kalendáře.

Výsledky Českého poháru Chudoslavice:

1. Hunal (Sparta Praha) 4:09:56, 2. Kozubek (Bauknecht-Author) stejný čas, 3. Zechmeister (Bauknecht-Author) +28, … 11. Turek (4. v U23), 12. Kukrle (5. U23), 16. Hampl (7. U23), 26. Chlupáč, 31. Záleský, Ehrenberger (všichni Favorit Brno) DNF

Průběžné pořadí ČP po sedmém závodě kategorie U23:

1.Hampl (112 bodů) Favorit Brno, 2. Maňousek (69 bodů) Bauknecht – Author, 3.Turek (68 bodů) Favorit Brno, 4. Vakoč (61 bodů) Etixx – Ihned, 8. Chlupáč, 14. Kukrle, 22. Záleský (všichni Favorit Brno)

Comments are closed.