Home » Aktuální téma, Blogy závodníků, MTB, Týmy & závodníci, Závody

RWE Okoloostravy 2013

Submitted by on Čtvrtek, 22 Srpen 2013No Comment
RWE Okoloostravy 2013

etos se zázemí závodu opět nacházelo v areálu Family Park Ski Areálu Skalka a na účastníky čekaly krásné tratě v malebném prostředí přírodních parků Moravice a Oderské vrchy, na nichž závodníci úplně zapomněli na blízkost průmyslového města.

Druhý srpnový víkend jsem byl asistovat Tomovi při závodě „Valachy man“, kde si Tom střihl svůj první start mezi triatlonisty. Abych si i já zazávodil, v neděli jsem s Frantou Haitlem odcestoval Ostravy, kde se v místní části Vřesina konal další ročník RWE Okolo Ostravy. S Frantou jsme se samozřejmě přihlásili na delší ze dvou tratí, která měřila 60km.

Měli jsme možnost si na startu stoupnout hned dopředu, což bylo dobré. Po startu se, co by mrknutím oka, najelo přímo na sjezdovku, která velmi dobře nadělila startovní pole. Nahoře jsem trochu ztuhnul a pokusil se usadit ve druhé skupině, kde jel i Franta. I tak bylo tempo velmi rychlé a skupina mi trochu cukla. Postupně jsem se rozjel a pomalinku se dostával zpět.

Bohužel jsem doplatil na neznalost tratě a v jedné zatáčce jsem se popasoval se stromem, který mně katapultoval ven z kokpitu. Přestože jsem se dostal rychle zpět do sedla, už mi skupina dost poodjela, v následujícím rychlém sjezdu jsem navíc přejel odbočku a musel se malinko vracet.

Pokračoval jsem dál ve vlastním tempu spolu s lidmi, kteří mě dojeli zezadu. Patrně jsem měl den blbec, jelikož jsem si stihl ustlat ještě jednou. Potom už to celkem jelo. Ještě v půlce okruhu jsem dojel Frantu, který vypadl z druhé skupiny. Frantovi se moc dobře nejelo a tak jsem pokračoval dál.

Cestou jsem posbíral ještě pár odpadlíků, ale na dlouhých asfaltových přejezdech bylo těžké jet sám. V cíli jsem se usadil na 27. pozici celkově a 8. místě v kategorii. Franta se nakonec trochu rozjel a objevil se v cíli na 31.místě celkově, což znamenalo 9. místo v kategorii. Závod se nám nepovedl, ale rozhodně jsme alespoň dobře potrénovali ;-)

BronislavIvan

Comments are closed.