Home » Aktuální téma, MTB, Závody

Tomáš Slavík zvítězil na JBC 4X Revelations

Submitted by on Středa, 7 Srpen 2013No Comment
Tomáš Slavík zvítězil na JBC 4X Revelations

Tomáš Slavík dokázal vyhrát 4.kolo světové série ve fourcrossu, který nesl název JBC 4X Revelations a jel se historicky poprvé v ČR, v Jablonci nad Nisou. Slavík si tímto vítězstvím před více než 5 000 diváky potvrdil i celkové prvenství v tomto seriálu a je již jasným vítězem 4X Pro Tour world series!!!

Jak už sám název akce naznačoval Revelations = odhalení, že půjde obecně o něco nového, tak se vše vyplnilo na 100%. JBC 4X Revelations odhalil světu skutečný a ten správný obraz fourcrossu, jako cyklistické disciplíny, kterým by se měl tento nádherný sport ubírat. Na trati, kde jsou skoky dlouhé 15 m, drsné lesní sekce, wallride, rock garden a mnohem víc se jezdci hnali obrovskou rychlostí loket na loket s jediným cílem – zvítězit!

Velkolepá fourcrossová show za účasti téměř 6 000 diváků a atmosférou, kterou by mohl závidět i sousedský fotbalový stadion, to v ČR ještě NIKDY nebylo!

“ Jsem strašně šťastnej, že se vše podařilo a ČR ukázala světu zač je toho loket! 4 dny před závodem nám sice trať spláchl silný déšť, ale díky solidaritě lidí a tvrdému bikerskýmu jádru se vše podařilo a já bych tímto chtěl poděkovat všem, co se na tvorbě a záchraně tratě podíleli a chci říct, že bys Vás by to opravdu nešlo. Měl sem hodně hektických 5 týdnů před závodem, co se týče organizace, ale v samotným závěru, kdy vypukla sobota a závod jsem se snažil být, co nejvíc vklidu, užít si to a pořádně se soustředit na závodění. Chyby jsem nedělal, jezdilo se mi nádherně za obrovské podpory fanoušků a shrnu to touto větou: BYL TO MŮJ NEJLEPŠÍ ZÁVOD, KTEREJ JSEM KDY JEL! Díky všem lidem, co se na tom podíleli, panu majiteli, dobrovolníkům, svoji přítelkyni, celé rodině a kámošům! “

Po celém závodě se masivní publikum přesunulo na afterparty, kde vystupovali Pipes and Pints nebo Masters of Dirt, kteří měli afterparty v jejich režii. Jednodušše den i noc, na kterou Jablonec nad Nisou jen tak nezapomene a skvělá zpráva pro příští rok: již jednáme o datu pro JBC 4X Revelations 2014!!!!

Díky všem fanouškům, divákům, sponzorům! Bez Vás by to nešlo!

Výsledky muži:
1. Tomáš Slavík (RSP)
2. Felix Beckeman (SWE, RSP)
3. Joost Wichman (NED, Rose Vaujany)
4. Hynek Strouha (CCC Cycling)
5. Lukáš Měchura (Nukeproof)
6. Jiří Penc
7. Simon Waldburger (SUI)
8. Jakub Říha /GALAXY CYKLOŠVEC/

Výsledky ženy:
1. Katy Curd (GBR, Rose Vaujany)
2. Celine Gros (FRA, Commencal)
3. Helene Wurwirth (AUT)
4. Anna Borschig (GER)

Více infomací zde: www.4xprotour.com

Záznam celého závodu(32 000 lidi sledovalo online tento přenos):

http://extreme.com/mountainbike/1029759/jbc-4x-revelation-replay-cat-tvcz

Finálová jízda(7 000 shlednuti/24hod):

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fsqo27wGzfI

Oficiální video 4X Pro Tour rd 4

http://www.pinkbike.com/video/325929/

Michal Maroši – the best pass of fourcross history (!!! 200 000 views !!!)

http://www.youtube.com/watch?v=ZnYVi7DXjtI

Photo by: Bara Berdychova, Charles Robertson, Robin Skotnicki

Comments are closed.