Home » Aktuální téma, MTB

FDF VELO BIKE CAMP KOPŘIVNÁ

Submitted by on Čtvrtek, 1 Srpen 2013No Comment
FDF VELO BIKE CAMP KOPŘIVNÁ

Ani tropické teploty nezabránily skvělému poježdění ve Funparku Kopřivná v Malé Morávce pod Pradědem. Poslední červencový víkend byl ve znamení bikového kempu určeného pro začínající a pokročilé bikery, kteří se chtěli zdokonalit v jízdě na horském kole. Dvoudenní ježdění probíhalo pod vedením předních českých jezdců Kamila Tatarkoviče a Pavla Čepa za účasti skvělá party stejně nadšených lidí!

Celý kemp se nesl v duchu enduro/freeride ježdění. Na účastníky čekal malý singletrack okruh, freeridová dráha s několika variantami a odbočkami a v neposlední řadě sjezdová trať a skill centrum. 2 skupiny bikerů společně s jednou bikerkou vyzkoušely nespočet technických prvků do kopce i z kopce, zažily adrenalinové okamžiky, kdy se snažili posouvat své hranice a najezdili několik poctivých kilometrů.

Bohužel nebyla nouze ani o pády, které k tomuto sportu neodmyslitelně patří! 2 dny plného ježdění při teplotách okolo 30 stupňů daly všem  pořádně zabrat, bylo ale skvělé sledovat s jakým odhodláním se do všeho kempeři pouští a jak se postupně zlepšují. Kamil s Pavlem se snažili využít veškeré své zkušenosti a znalosti, aby je předali dál a bikery nasměrovali na cestu, která jim pomůže ke zdokonalení jízdy na kole v terénu.
Nic však nepřijde přes noc samo, a proto je důležité trénovat a trénovat. Nezbývá než všem popřát spoustu odhodlání a vytrvalosti v dalším ježdění a za rok třeba na viděnou!

Velké díky patří především areálu Kopřivná za skvělé zázemí, firmě Funstorm a Nutrend za skvělé dárky, které čekaly na všechny účastníky a v neposlední řadě časopisu Velo, který celý kemp zaštítil! Za 3 týdny nám na stejném místě propukne další kemp, tentokrát pro příznivce vyšší rychlosti a sjezdových kol!

Kamil Tatarkovič

Comments are closed.