Home » Aktuální téma, MTB, Závody

Kamil Tatarkovič na Megavalanche ve francouzském středisku Alpe d´Huez

Submitted by on Úterý, 23 Červenec 2013No Comment
Kamil Tatarkovič na Megavalanche ve francouzském středisku Alpe d´Huez

Po dvou letech jsem se opět vydal na slavný závod hromadného sjezdu – Megavalanche ve francouzském středisku Alpe d´Huez. Tento typ závodů patří mezi ty, které si člověk pořádně užije a prožije nezapomenutelné okamžiky.

Už v tréninku jsme zjistili, že letos bylo ve Francii sněhu požehnaně, a že o průjezdy sněhovými pasážemi nebude nouze. To ale rozhodně nebránilo v tom, si celou akci pořádně užít a dobře si zajezdit. V kvalifikaci se mi podařilo dobře odstartovat a chvíli jsem se pohyboval na prvním místě.

Následně mě na šlapavých pasážích pár jezdců předjelo, ale během 20ti minutové jízdy jsem to některým oplatit a v cíli své kvalifikační jízdy jsem byl jako třetí nejrychlejší.

Samotné závody však byly o poznání náročnější. Necelých 350 bikerů se spustilo naráz z ledovce Pic Blanc na jízdu dlouhou okolo 40 minut a s převýšením téměř 2500m. Během prvních stovek metrů jsem se pohyboval zhruba v top 15 a po celkem povedené jízdě jsem proťal cílovou pásku na 28. místě. Byl to super víkend plný kvalitního ježdění, spousty zážitků a zkušeností! Už teď se těším na příští rok.

Kamil Tatarkovič

Comments are closed.