Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Závody

Český pohár na silnici v Novém Městě

Submitted by on Úterý, 9 Červenec 2013No Comment
Český pohár na silnici v Novém Městě

Daniel Turek ukázal, že je po nemoci, která ho připravila o lepší výsledky na mistrovství republiky, zase zpátky ve formě. Na pátém závodě Českého poháru v Novém Městě na Moravě skončil v absolutní klasifikaci šestý a třetí v kategorii U23.

„Závod nám vyšel velmi dobře. Oproti mistráku byl tým ve velké pohodě, i díky tomu, že Dan už zažehnal ty zdravotní trable a máme lídra v pořádku. Byli jsme vidět a splnili jsme cíle, se kterými jsme na Vysočinu jeli. Petr Hampl udržel dres lídra seriálu kategorie U23, naopak svůj náskok ještě navýšil, protože jeho největší soupeři nebodovali. Mezi týmy jsme průběžně dál na třetím místě, takže jsem spokojen,“ hodnotil trenér silničního týmu Favoritu U23 František Trkal.

V rozhodující fázi odjela dopředu čtveřice závodníků, za ní vyrazil Turek. „V posledním kole závod gradoval, Dan ve finále spurtoval o páté místo a druhou příčku ve třiadvacítce s Niplem. Sprint sice prohrál, ale za předvedený výkon zaslouží velkou pochvalu,“ řekl trenér.

„Petr Hampl byl sedmnáctý a šestý v hodnocení jezdců do 23 let. Dobře jel i Chlupáč, ale posledních patnáct kilometrů mu došlo, což se někdy stává,“ dodal František Trkal. Milan Záleský byl čtyřicátý, těžký závod dokončilo pouze 45 ze 102 startujících. „Michael Kukrle startoval po týdenním výpadku, kdy bral antibiotika, takže nedokončil, což se dalo čekat. Stejně jako junioři Schlegel a Neuman, kteří to s námi jeli v rámci přípravy na mistrovství Evropy.“

Nyní se náš tým rozdělí na dvě skupiny. Na Czech Tour pojedou od středy do neděle v barvách české reprezentace Turek, Chlupáč a Hampl, spolu s nimi se představí esa Bárta s Königem (NettApp-Endura), Černý (CCC) a Doležal (Sparta). Záleský a Kukrle odjíždí s dalším reprezentačním výběrem na etapový závod Sibiu do Rumunska, který je zařazen v kategorii 2.1. „Další člen našeho týmu Kuba Ehrenberger po delším výpadku kvůli nemoci zhruba tři týdny trénuje a první start by měl absolvovat 1. srpna na etapáku Vysočina,“ informoval trenér Trkal.

Výsledky (141,6 km)1. J. Polnický (Bauknecht-Author) 3:25:21, 2. Kováč (SR), 3. Bajc (Slovin.) oba +1, 4. Hošek (Bauknecht – Author) +7, 5. Nipl (Focus Znojmo) +39, 6. Turek (Favorit Brno) +42, … 17. Hampl, 33. Chlupáč, 40. Záleský (všichni Favorit Brno).

Comments are closed.