Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Závody

Turek druhý na Sudetech hned za Kulhavým

Submitted by on Středa, 12 Červen 2013No Comment
Turek druhý na Sudetech hned za Kulhavým

Daniel Turek obsadil velmi dobré druhé místo na 9. ročníku silničního závodu Specialized Sudety Tour v Teplicích nad Metují, který ovládl olympijský vítěz v cross country Jaroslav Kulhavý. Favorit Brno vyhrál soutěž týmů!

Závod měřil 155 kilometrů. Na peloton čekalo celkem 9 horských prémií a celkové převýšení 3386 metrů. Na startu se sešla výborná konkurence, nechyběl ani loňský vítěz Hruška či dvojnásobný šampión Sudet Okrouhlický. A samozřejmě Jarda Kulhavý, pro něhož šlo o generálku na bikový světový pohár ve Val di Sole.

„Na 30. kilometru po první vrchařské prémii odjel z pelotonu Turek s Kulhavým. Vypracovali si náskok, který zvyšovali a jeli spolu až do posledního čtyřkilometrového stoupání. Jarda mu odjel, byl na tom líp a vyhrál zcela zaslouženě. Druhé místo Dana je velmi dobré a neztratili se ani ostatní čtyři kluci z našeho týmu,“ popsal trenér Favoritu František Trkal. Hampl byl desátý, Kukrle dvacátý, Chlupáč obsadil 23. místo a Záleský 25. Chlupáč odjel na 90. kilometru z pelotonu ještě s jedním závodníkem a byli dojeti až pět kilometrů před cílem.

Náš tým měl po Lidicích odpočinkový cyklus, od soboty začala finální fáze přípravy směrem k mistrovství republiky. „V sobotu jsme měli minisoustředění v Lanškrouně, druhý den jsme absolvovali Sudety, které nám jako těžký závod dobře zapadly do přípravy,“ dodal trenér.

Comments are closed.