Home » Aktuální téma, Trénink, Týmy & závodníci

Vydařené soustředění Favoritu Brno v Krkonoších

Submitted by on Pátek, 8 Únor 2013No Comment
Vydařené soustředění Favoritu Brno v Krkonoších

Od 26. ledna do 2. února jsme absolvovali tréninkový kemp na Tetřevích boudách v Krkonoších, který byl zaměřen především na základní a silovou vytrvalost. Z týmu mužů U23 Favoritu Brno se ho zúčastnili Jakub Ehrenberger, Daniel Turek, Petr Hampl, Dominik Chlupáč plus nováčci Michael Kukrle a Milan Záleský. „Další náš nový závodník Adam Valeš odletěl 27. ledna na měsíční kemp na Mallorku, kde v teple jezdí podle tréninkového plánu, který má napsaný,“ prozradil trenér František Trkal.

Kemp na horách byl rozdělen do dvou čtyřdenních bloků. „Základem byly běžky, při dlouhých trénincích jsme na nich byli kolem pěti a půl hodiny. Všichni kluci na běžkách umí, takže nebyl žádný problém. Kromě toho jsme do programu dvakrát zařadili i klasické běhání (dlouhé výběhy do kopce) kolem anaerobního prahu a také posilovnu,“ popsal náplň trenér Trkal. „Soustředění určitě splnilo svůj účel. S morálkou i výsledky kluků v tréninku jsem byl velmi spokojen.“

Po návratu domů mají závodníci tento týden odpočinkovější. „Soustředěním v Krkonoších nám skončila všeobecná příprava, teď už budeme jen jezdit na kole, občas kluci půjdou do posilovny. Dan Turek odlétá 13. února na Mallorku, ostatní se budou chystat v domácích podmínkách. A od 3. března nás čeká tradiční soustředění v Chorvatsku,“ přiblížil František Trkal, co jeho svěřence čeká v dalších týdnech.

Comments are closed.