Home » Aktuální téma, MTB, Závody

Pozvánka na Arkády DownMall 2013

Submitted by on Úterý, 15 Leden 2013No Comment
Pozvánka na Arkády DownMall 2013

Unikátní sjezd obchodního centra je opět po roce tady! Již tuto sobotu bude OC Arkády Pankrác patřit horským kolům a těm nejlepším riderům ve svém oboru. Ti na šílené trati plné eskalátorů a skoků z patra do patra představí divákům to nejlepší z disciplín fourcross, downhill a freestyle. Před pátým ročníkem DownMallu se na Arkádách již teď strachy třesou všechny eskalátory!Arkády Pankrác nabízí mnoho možností, a proto se poprvé ve své historii DownMall vrátí do stejného obchodního centra. Stejné obchodní centrum ovšem v žádném případě neznamená stejnou trať! Na třicítku pozvaných jezdců čeká vedle oblíbeného dropu z patra do patra ještě obří šestimetrový cílový skok!

Pátý ročník závodu DownMall přinese vedle nové tratě také několik dalších novinek. V loňském roce se ukázalo, že i BMX může mít v jinak čistě MTB závodě své místo. Letos se tak rodina freestyle jezdců poprvé rozroste o samotnou kategorii freestyle BMX. Diváci se tak mohou těšit na tři samostatně hodnocené závody – Arkády DownMall, Dakine MTB Contest a Eastern Gravity Contest. Motivací pro všechny závodníky bude jistě vysoké prize money v celkové výši 75.000Kč a samozřejmě také originální trofej!

Mezi největší souboje letošního DownMallu bude určitě patřit bitva jediných dvou vítězů předchozích ročníků Tomáše Slavíka a Michala Prokopa. Michal Prokop vyhrál první dva liberecké DownMally a Tomáš Slavík má na svém kontě naopak vítězství ze dvou pražských ročníků. Ani jeden z těchto závodníků to ovšem letos nebude mít jednoduché. Drtit ostré hrany eskalátorů letos přijedou ti nejlepší rideři nejen z České republiky, ale i z celé střední Evropy!

Své hvězdy představí vedle fourcrossu a downhillu také MTB a BMX freestyle scéna. Ty nejlepší MTB triky na Arkády přiveze přední český dirt a slopestyle jezdec Tomáš Zejda a jeho teamový kolega z Polska Szymon Godziek. BMX scénu budou reprezentovat hvězdy českého freestyle BMX Michael Beran a Ondra Šléz. Je tedy bez jakýchkoli pochybností jisté, že o šílené triky nebude během sobotního odpoledne na Arkádách nouze!

Systém závodu bude opět velice jednoduchý. V každém kole se pojede na jednu měřenou jízdu, přičemž do kola dalšího bude postupovat 20, respektive 10 nejrychlejších jezdců. Mezi jednotlivými koly budou probíhat závody ve freestyle MTB a BMX. Stalo se tradicí, že je celý závod přenášen online na několika tuzemských i zahraničních webech. Pro ty, co nemohou na Arkády v sobotu přijít, je tedy možnost sledovat celý závod přes internet.

Nezapomeňte, v sobotu krátce po poledni se rozjede pátý ročník unikátního závodu ve sjezdu horských kol obchodním centrem, pátý ročník Arkády DownMall 2013!

Seznam pozvaných a potvrzených riderů:

Arkády Downmall 2013:

Tomáš Slavík

Michal Prokop

Jakub Říha

Kamil Tatarkovič

Michael Měchura

Lukáš Šplíchal

Petr Třešňák

Matěj Charvát

Pavel Čep

Hynek Strouha

Lukáš Studnička

Jakub Hnidák

Přemek Tejchman

Adam Stašek

Jan Čepelák

Milan Myšík

Rostislav Štencl

Jan Uruba

Štepán Novotný

Tomáš Zejda

Boris Tetzlaff (AUT)

Hannes Slavik (AUT)

Adrian Weiss (SUI)

Peter Prajcer (HUN)

Aiko Goehler (GER)

Gustaw Dadela (POL)

Manuel Gruber (AUT)

Martin Knapec (SVK)

Lukáš Učeň (SVK)

Marek Peško (SVK)

Eastern Gravity BMX Contest:
Michael Beran
Ondra Šléz
Vilibald Vítek
Tomáš Wágner

Dakne MTB Contest:
Tomáš Zejda
Ladislav Klaus
Szymon Godziek (POL)
Peter Henke (GER)

Harmonogram závodu Arkády DownMall 2013:
13:00 – Trénink jezdců
14:00 – Start prvního kola Arkády DownMall
14:45 – První kolo Eastern Gravity BMX Contest a Dakine MTB Contest
15:00 – Start druhého kola Arkády DownMall
15:35 – Druhé a třetí kolo Eastern Gravity BMX Contest a Dakine MTB Contest
15:50 – Finále Arkády DownMall
16:10 – Finále Eastern Gravity BMX Contest a Dakine MTB Contest
16:15 – Vyhlášení výsledků
22:00 – Afterparty v klubu Roxy

Videopozvánka na Arkády DownMall 2013:
http://www.youtube.com/watch?v=R1lAKxi3o2A&feature=youtu.be

Eastern Gravity

Comments are closed.